DEMOKRATE SABOTIRAJU BOJKOT IZBORA? Opozicija nema jedinstven stav, njihova ideja mogla bi da propadne
Foto: Beta, Emili Vas

gde bi? šta bi?

DEMOKRATE SABOTIRAJU BOJKOT IZBORA? Opozicija nema jedinstven stav, njihova ideja mogla bi da propadne

Politika -

Demokratska stranka mogla bi da sruši ideju o jedinstvenom bojkotu u opozicionom bloku Saveza za Srbiju. Narodna stranka Vuka Jeremića prva je povukla nogu i presekla da se njeno ime neće naći na izbornoj listi za parlamentarne i lokalne izbore na proleće sledeće godine, a isti stav dele i Dveri Boška Obradovića, kao i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Poznato je da veliki deo poslaničkog kluba DS nije zagovornik bojkota. Ipak, pitanje je da li je ovo krilo dovoljno jako da nametne svoj stav i pobedi struju prvog čoveka demokrata Zorana Lutovca kojeg bije glas da je pod uticajem Đilasa, pišu Novosti.

Kako je rekao šef poslaničkog kluba DS Goran Ćirić, stranački organi odlučivaće o bojkotu početkom septembra.

- O tome će se sigurno raspravljati i na Predsedništvu i Glavnom odboru, najavljuje Ćirić.

foto: Dragana Udovičić

Član predsedništva SDS Konstantin Samofalov kaže da će odluku o bojkotu donositi u koordinaciji sa drugim opozicionim strankama, jer je on besmislen ukoliko nema jedinstvenog stava.

- Predstoje nam razgovori unutar opozicije i tek nakon detaljne analize i procene donećemo odluku. Sada mogu reći samo da pod ovakvim uslovima nama smisla učestvovati na izborima, a da li će doći do nekih promena i šta će biti stav drugih opozicionih stranaka, videćemo. Podržaćemo svakako onu odluku za koju procenimo da otvara veću šansu za smenu Vučićevog režima.

Đorđo Žujović iz LDP kaže da će odlučivati da li će izaći nna birališta, ali da imaju opciju bojkota. U DSS najverovatnije neće bojkotovati izbore, jer, kako su ranije govorili, takav potez ne donosi korist, a i sve je izglednije da će da aprave koaliciju sa Šapićevom strankom SPAS, koji sigurno ide u izbornu trku. I Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka bliža je odluci da bude učesnik na izborima, kao i Pokret slobodnih građana.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S.S.R-S.J.M)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track