Najnovije vesti

PRIŠTINSKA VLAST BLAGONAKLONA PREMA DŽIHADISTIMA! Stefanović: To su im sigurni birači, A NAMA PRAVA PRETNJA
Foto: Profimedia, Dado Đilas

TERORISTI NA KIM

PRIŠTINSKA VLAST BLAGONAKLONA PREMA DŽIHADISTIMA! Stefanović: To su im sigurni birači, A NAMA PRAVA PRETNJA

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da prištinska vlast ima blagonaklon odnos prema džihadistima koji su se na KiM vratili sa ratišta iz Sirije i Iraka i da je to velika opasnost.

 

- Naše službe rade svakodnevno i neće dozvoliti da se bilo kakva nestabilnost prenese na centralni deo Srbije. Svesni smo rizika koji postoji, ali imamo adekvatne snage koje na to mogu da odgovore, rekao je Stefanović.

 

Mediji prenose da su zemlje Zapadnog Balkana vratile oko 460 džihadista sa ratišta u Siriji i Iraku, od kojih se 250 slobodno kreće bez ikakve kontrole po teritoriji KiM.

 

Stefanović je pojasnio da se nijednom srpskom državljaninu ne može zabraniti da uđe na teritoriju naše zemlje, te da ukoliko postoje ozbiljni bezbednosni kapaciteti - službe bezbednosti, policija, koji mogu da kontrolišu te ljude, jer se zna da su bili upleteni u terorizam na stranim ratištima.

 

foto: Marina Lopičić

Kako kaže, u Srbiji je to krivično delo, te se prate aktivnosti tih ljudi kako ne bi doveli u opasnost građane od mogućih terorističkih akata.

 

- To što se oni u nekim delovima naše teritorije kreću na način kako se kreću pokazuje političku nespremnost prištinskih organa da na ozbiljan način sagledaju taj problem, rekao je Stefanović.

 

On je dodao da su se mnogi od njih prethodno borili za UČK, da su ubijali srpske policajce i vojnike, ali da to svet nije hteo da vidi, a kada su otišli u Siriju ili Irak onda su postali teroristi.

 

- Sve ono što smo mi govorili i ukazivali pokazalo se kao apsolutno tačno, naveo je on i dodao da povratnici sa ratišta iz Sirije i Iraka imaju političku podršku prištinske vlasti jer mobilišu jedan deo birača na KIM i mogu da utiču na rezultate izbora. Oni su u sprezi sa vlastima i sa raznim političkim opcijama. Kada bi ih progonnili izgubili bi tu vrstu podrške. Oni to znaju i zato postoji jedan blagonaklon odnos prema njima što je nova opasnost, zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...