Najnovije vesti

MARJANOVIĆ: Politika SNS i Vučića je u službi građana! Dragan Đičas i SZS žele samo da zarade i razviju poslovnu imperiju
Foto: Printscreen/Youtube

reagovanje

MARJANOVIĆ: Politika SNS i Vučića je u službi građana! Dragan Đičas i SZS žele samo da zarade i razviju poslovnu imperiju

Politika

Zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović izjavio je danas da su politika SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u službi građana, za razliku od bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa i SzS čija je jedina politika kako da razviju poslovnu imperiju i zarade.

On je u izjavi medijima rekao da će zbog toga SNS nastaviti da se bori za nova radna mesta, otvaranje novih fabrika i izgradnju nedostajuće infrastrukture.

"Svaki građanin može da vidi da smo mi u službi građana, a da je Dragan Đilas i SzS kompletno u službi njihovih poslovnih interesa i to danas možemo da vidimo jer jedini zahtevi, jedina stvar od svih zahteva koju je opozicija tražila jeste da se ponovo dočepaju kontrole nad RTS-om i nad REM-om", rekao je Marjanović.

On je ponovio da je Đilas u vreme dok je bio na vlasti preprodajom reklamnog prostora na RTS zaradio više od 70 miliona evra i da je taj novac završio na računima kompanija u vlasništvu Đilasa, i istakao da to govori o tome da je Đilasov jedini interes bavljenja politikom bio da razvija svoj biznis, a danas da ga štiti.

Marjanović je rekao i da je važno napomenuti to što se jedan od Đilasovih najbližih saradnika nijednom nije upitao kako je Đilas uspeo svojim kompanijama da obezbedi 70 miliona evra, niti kako je od 74.000 evra koliko je imao kada je ušao u politiku, uspeo da napravi 25 miliona evra koliko je prijavio u nekretninama.

"Nijednog momenta nije postavio pitanje kako su Djilasove kompanije enormno prihodovale dok je grad Beograd propadao. Nijednog momenta nije postavio to pitanje samo zbog toga što se zapravo Boško Obradović i gomila malih patrljak stranaka koje se danas okupljene u Savezu finansira upravo od sredstava koje je Đilas uspeo da obezbedi sebi kroz sumnjive poslovne kombinacije koje je sprovodio dok je bio na važnim državnim funkcijama", rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, za novac koji je Đilas samo od RTS-a zaradio, moglo je da se nabavi preko 450 autobusa, izgradi preko 60 vrtića i obnovi 800 fasada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...