Najnovije vesti

ALBANCI SRBIMA NE DAJU NA SLOBODU: Pohapšenima u brutalnoj majskoj akciji ROSU pritvor produžen do 28. oktobra
Foto: Zoran Šaponjić, Profimedia

Osnovni sud u Prištini

ALBANCI SRBIMA NE DAJU NA SLOBODU: Pohapšenima u brutalnoj majskoj akciji ROSU pritvor produžen do 28. oktobra

Politika

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini produžio je meru pritvora za 28 uhapšenih u maju, u akciji specijalnih snaga kosovske policije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, javio je Radio Kontakt Plus.

Jedan od branilaca okrivljenih, Miloš Delević, rekao je sinoć za taj radio da će oni, prema odluci suda, u pritvoru biti do 28. oktobra, kao i da će odbrana uložiti žalbu na tu odluku u roku od 24 sata.

"Osnov za određivanje pritvora, navodno je opasnost od bekstva, ometanje istrage, uticanje na svedoke i težina krivičnih dela koja im se stavljaju na teret", kazao je Delević.

On ukazuje na to da su svi okrivljeni u ovom postupku saslušani, ali prema onome što odbrana zna, dodaje, nisu saslušani svi svedoci.

Specijalne jedinice Kosovske policije sprovele su 28. maja akciju u četiri opštine na severu KiM, ali i u tri opštine na jugu.

Tokom akcije, uhapšeno je 28 osoba od kojih 23 Srba, policajaca i civila osumnjičenih za navodno učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

Akcija Kosovske policije je nastavljena i 29. i 30. maja, kada su uhapšena dva policijska službenika D.P. i V.T. i pripadnica Kosovske policije B.T. iz Zubinog Potoka.

Tokom policijske akcije povređeno je više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka, a pričinjena je i veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima. Tokom akcije teško je povređen i uhapšen i ruski propadnik Unmika Mihail Krasnoščenko.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...