ĐURIĆ I ŠEF MISIJE OEBS O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA NA KIM: Posebnu pažnju posvetiti osiguravanju prava interno raseljenim licima
Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

nastavak predizborne kampanje

ĐURIĆ I ŠEF MISIJE OEBS O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA NA KIM: Posebnu pažnju posvetiti osiguravanju prava interno raseljenim licima

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas šefom misije OEBS-a u Prištini Janom Bratuom o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini.

Đurić je rekao da očekuje da će OEBS, kao i do sada, učiniti sve da izbori na Kosovu i Metohiji proteknu u što regularnijoj atmosferi, izrazivši toj organizaciji i ambasadoru Bratuu zahvalnost na velikom i dragocenom ličnom doprinosu u dosadašnjim izbornim ciklusima.

foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Posebnu pažnju, kako je istakao, treba posvetiti osiguravanju prava interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije da organizovano dođu do biračkih mesta, ukoliko to žele.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izrazio zabrinutost zbog raspaljivanja antisrpskih sentimenata u službi predizborne kampanje, i upozorio da događaji poput ispisivanja grafita UČK na putokazima u okolini Štrpca stvaraju atmosferu straha u kojoj se građanima srpske nacionalnosti praktično uskraćuje pravo na slobodno izražavanje političke volje.

foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Đurić je naglasio da u nastavku predizborne kampanje očekuje slične incidente, i od predstavnika OEBS-a zatražio da preduzmu konkretne korake kako bi se to predupredilo i da na najeksplicitniji način insistiraju na kažnjavanju odgovornih za ovu vrstu provokacija.

foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izrazio uverenje da će, kada je reč o sredinama većinski nastanjenim Srbima, predizborna kampanja proteći u demokratskoj atmosferi, saopštila je Kancelarija za KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja