VUČIĆ ČESTITAO MEDVEDEVU ROĐENDAN: Poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha, a evo šta mu je poslao kao poklon!
Foto: Profimedia, Ana Paunković

poziv

VUČIĆ ČESTITAO MEDVEDEVU ROĐENDAN: Poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha, a evo šta mu je poslao kao poklon!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom i čestitao rodjendan, poželevši mu dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Ruske Federacije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa naših dveju zemalja, saopšteno je iz

Predsedništva.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom razgovoru, još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je premijer Medvedev, kako se navodi, sa radošću prihvatio.

"Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo sedamdesetpetogodišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja", istakao je Vučić.

Medvedev je rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom i naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i na dogovaru zajedničkih projekata.

Vučić je kao rodjendanski poklon Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja