Najnovije vesti

EVO ŠTA JE MICOTAKIS REKAO VUČIĆU: Grčka ne menja svoj stav o Kosovu
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

posle sastanka u njujorku

EVO ŠTA JE MICOTAKIS REKAO VUČIĆU: Grčka ne menja svoj stav o Kosovu

Politika

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom, da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo.

Vučić i Micotakis su sinoć razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je zamolio premijera Micotakisa da Grčka ne menja svoj stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da je to za

Srbiju od presudnog značaja.

Premijer Micotakis je istakao da Grčka podržava dijalog, ali da smatra da mu jednostrani potezi ne doprinose, kao i da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije je istakao da srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo, naglasivši da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje.

On je zahvalio Grčkoj za podršku koju pruža Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je upoznao premijera Micotakisa sa problemima koji su nastali nakon odluke Prištine da uvede takse na uvoz robe iz Srbije.

Predsednika Srbije je čestitao premijeru Micotakisu pobedu na izborima i izrazio nadu da će uspeti da sprovede ambicioznu agendu koju je postavio pred svoju vladu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...