SRBI NA KIM VERUJU U SVOJU DRŽAVU Petković: Uprkos pritiscima Prištine, naš narod veruje u politiku Aleksandra Vučića
Foto: Marina Lopičić

izbori na kim

SRBI NA KIM VERUJU U SVOJU DRŽAVU Petković: Uprkos pritiscima Prištine, naš narod veruje u politiku Aleksandra Vučića

Politika -

Predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji vodi se pod nezapamćenim pritiscima i zastrašivanjem srpskog naroda, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je prisustvovao predizbornom skupu u Leposaviću, nakon čega je kosovska policija i od njega tražila da napusti Kososvo i Metohiju.

- Zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju i pretnja hapšenjem predstavnicima Kancelarije za KiM je pritisak sa kojim se svakodnevno suočava srpski narod na KiM, rekao je Petković.

- Kada sam već dobijao pretnje da ću biti uhapšen obilazio sam mesta gde u albanskom okruženju žive malobrojni Srbi. I kod njih se oseća živa vera i povezanost sa srskom državom, rekao je Petković.

Situacija je veoma napeta nedelju dana do izbora na KiM jer Priština na sve načine pokušava da izvrši pritisak na Srpsku listu i zastraši srpski narod.

- To što je zapaljena kuca u Klini u Metohiji gde su srpski povratnici je ideja da se spali u korenu svaka namera o povratku. Jedini način da se nastavi politika predsednika Aleksandra Vučića, pre svega u investicionom pogledu, je da pobedi Srpska lista i osvoji svih deset zagarantovanih mandata, ukazao je Petković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track