Najnovije vesti

RAZBIO SVE MITOVE! ŠEŠELJ PROGOVORIO O 5. OKTOBRU: Upozorio sam Đinđića da ne napadaju institucije, a oni su poslali kapetana Dragana sa puškama
Foto: Filip Plavčić, Beta Milan Obradović, Beta Mario Strmotić

19 godina kasnije

RAZBIO SVE MITOVE! ŠEŠELJ PROGOVORIO O 5. OKTOBRU: Upozorio sam Đinđića da ne napadaju institucije, a oni su poslali kapetana Dragana sa puškama

Politika

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je upozorio Zorana Đinđića i Čedomira Jovanovića, ako za vreme puča 5. oktobra napadnu na bilo koju istituciju u kojoj je srpski radikal rukovodilac, da će se braniti automatskim puškama, podsećajući da su dosovci upadali u institucije sa istim oružjem.

foto: AP Photo

- Kapetan Dragan je upao sa automatskim puškama i sa nekom bandom u automatskim puškama u Saveznu upravu carina, onda je Mlađan Dinkić upao sa svojom bandom i automatskim puškama u Narodnu banku Jugoslavije. Ni u jedno ministarstvo gde je radikal bio ministar niko nije smeo da upadne, a upozorio sam Đinđića da ćemo pucati ako nas bilo gde napadnu - rekao je Šešelj.

Šešelj je ispričao i njegov sukob sa dosovcima kad su mu napravili zasedu.

- Ja sam krenuo npr. jedan dan iz Batajnice na posao i imao sam jedna kola pratnje, moje pouzdane četnike na čelu sa Vasilijem Vidovićem, četničkim vojvodom, i oni blokirali put u centru Batajnice, nadomak nadvožnjaka i ja izađem prvo sam iz auta, otkopčam sako da mi se vidi pištolj za pojasom. Oni su postavili neki džip tamo i ja kažem - Skanjajte ovaj džip ili ću ga sad izbušiti kao sito i oni skloniše džip - ispričao je Šešelj.

(Kurir.rs/Espreso)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track