Najnovije vesti

SAMOOPREDELJENJE I DSK DOGOVORILI FORMIRANJE VLADE? Kurti, Mustafa i Osmani sve dogovorili, evo ko će biti novi premijer
Foto: Beta, EPA

kim

SAMOOPREDELJENJE I DSK DOGOVORILI FORMIRANJE VLADE? Kurti, Mustafa i Osmani sve dogovorili, evo ko će biti novi premijer

Politika

Predstavnici pokreta "Samoopredeljenje" i Demokratskog saveza Kosova složili su se u Prištini da zajedno formiraju novu kosovsku vladu dodajući da će mesto premijera pripasti onoj partiji koja bude imala najviše glasova birača, pošto budu objavljeni konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora.

 

Prema dosadašnjim rezultatima, najviše glasova dobio je pokret "Samoopredeljenje" koji je za premijera kandidovao svog predsednika Aljbina Kurtija.

 

Kurti je nakon sastanka rekao da su se na inicijalnom sastanku sa Isom Mustafom i Vjosom Osmani složili da imaju "efikasniju vladu i jaču državu".

 

- Saglasili smo se da ćemo imati najmanje 30 odsto rodne zastupljenosti. Imaćemo vrlo malo ministarstava i zamenika ministara, ali mnogo više angažmana i rada. Naši timovi će se sastati da bi se dogovorili o našim programima. Čestitali smo jedni drugima na svemu, jer smo se dogovorili da ćemo zajedno upravljati, izjavio je Kurti.

 

 

Vjosa Osmani je istakla da su razgovarali samo na nivou principa, a ne i o detaljima.

 

- Iz DSK smo i ranije izjavili da čekamo konačni rezultat. Ko pobedi, preuzeće mesto premijera, rekla je Osmanijeva.

 

Navela je da će stranački timovi nastaviti svoj posao sutra.

 

(Kurir.rs/RTS)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...