Završena rasprava o zakonima o vladi i ministarstvima
Foto: Infobiro

Skupština Srbije

Završena rasprava o zakonima o vladi i ministarstvima

Politika -
Poslanici opozicije kritikovali su tokom rasprave u Skupštini Srbije rešenje koje predviđa da predsednik Srbije predloži sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost

BEOGRAD - Objedinjena rasprava o Predlogu zakona o ministarstvima, izmenama Zakona o Vladi, i izmenama Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti završena je noćas u Skupštini Srbije.

Poslanici opozicije kritikovali su tokom rasprave u Skupštini Srbije rešenje koje predviđa da predsednik Srbije predloži sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Objasnili su da će to dovesti do koncentracije moći, isto kao i mogućnost da ministar smenjuje državne službenike. U objedinjenoj raspravi o Predlogu zakona o ministarstvima, izmenama Zakona o Vladi i izmenama Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti, poslanici opozicije su ocenili da je neprihvatljiva koncentracija moći u rukama jednog čoveka.

U Skupštini Srbije danas je konstituisano i nekoliko odbora, između ostalih i odbor za odbranu i unutrašnje poslove. Konstitusan je i Odbor za kontrolu službi bezbednosti koji vodi Jadranka Joksimović iz Srpske napredne stranke.

Na čelu Odbora za ustavna pitanja i zakondavstvo je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović (SNS), dok je za njegovog zamenika izabran Srđan Miković (DS).

Predsednik Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravuje Petar Petrović iz Jedinstvene Srbije, a mesto zamenika pripada opoziciji ali još nije dogovoreno ko će to biti.

Na čelu Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je Jorgovanka Tabaković (SNS), a njen zamenik je Nenad Konstantinović (DS). Četvrto vanredno zasedanje Skupštine Srbije zakazano je za sredu u 15.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track