ĐURIĆ O ALJBINU KURTIJU: On predstavlja opasnost za stabilnost regiona, njegov jedini cilj je nanošenje štete Srbiji
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Srbija neće posustati pred pretnjama"

ĐURIĆ O ALJBINU KURTIJU: On predstavlja opasnost za stabilnost regiona, njegov jedini cilj je nanošenje štete Srbiji

Politika -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje koliku opasnost predstavlja po stabilnost regiona i čitave Evrope.

On je rekao da Kurti, poručujući da ne želi razgovore s Beogradom, "već dijalog o dijalogu, što je eufemizam za potpuni izostanak dijaloga", pokazuje da je njegov jedini cilj, ne obezbeđivanje boljeg života Albancima, već nanošenje štete Srbiji i srpskim nacionalnim interesima.

"Njegova jasna namera je da u što većoj meri svojim fašističkim porukama i potezima ekstremizuje i militarizuje Albance kako bi u budućnosti svoj velikoalbanski projekat mogao da nametne pod pretnjom sile", naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je istakao da Srbija "nikada neće posustati pred pretnjama neprijatelja demokratije i mira, i uložiće politička, diplomatska i sva druga sredstva koja su joj na raspolaganju kako bi obuzdala piromana Kurtija i njegove najekstremnije pristalice".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čvrst garant da će svaka mogućnost izbegavanja sukoba sa albanskim ekstremistima biti iskorišćena, međutim, Kurti je odavno izašao iz okvira mirnodopke retorike i političke prakse, i verujem da je poslednji trenutak da se složnom međunarodnom akcijom jedan palikuća spreči u svojim opasnim namerama", zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track