Jerkov: Novoj vladi važna samo vlast

Jerkov: Novoj vladi važna samo vlast

Politika -
Sve što je do sada urađeno na civilnoj kontroli vlasti, biće poništeno jer će jedan državni funkcioner biti zamenik premijera, ministar odbrane i imati nadzor nad službama bezbednost", rekla je poslanica LSV

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je da LSV ne može podržati novu Vladu Srbije jer ona pokazuje da nema ideje i da joj ništa neće biti važno osim vlasti.

Jerkov je u Skupštini Srbije rekla da se LSV ne slaže sa sastavom nove vlade, ni sa načinom na koji će ona biti formirana i funkcionisati, niti sa odnosima koji će njenim formiranjem nastati u državi."Sve što je do sada urađeno na civilnoj kontroli vlasti, biće poništeno jer će jedan državni funkcioner biti zamenik premijera, ministar odbrane i imati nadzor nad službama bezbednosti", rekla je ona.

Ona je dodala da LSV smatra da je to izuzetno opasno. Jerkov je rekla da se LSV ne slaže sa sastavom nove Vlade jer su ukinuta neka važna ministarstva, a neka duplirana - imaju iste ili slične nadležnosti. "Svaka stranka će imati svoje ministarstvo za puteve, a to će građane da košta", rekla je Jerkov i dodala da su predstavnici stranaka koji čine novu Vladu bili dužni da pre izbora građanima kažu da će formirati postizbornu koaliciju.

Ona je rekla da LSV smatra da Vlada neće biti dobronamerna prema građanima Vojvodine jer je čine stranke koje su, kako je rekla, "Vojvodinu ukidale". "Sumnjamo da će se Vlada u kojoj sede predstavnici Nove Srbije i Pokreta snaga Srbije, boriti protiv korupcije, da će Aleksandar Vulin doneti nešto novo u politici i da će Aleksandar Vučić doneti slobodu medijima", rekla je ona. Jerkov je ponovila da vladajuća većina u Novom Sadu nije dobila naznake Socijalističke partije Srbije (SPS) da bi u tom gradu moglo doći do promene vlasti. "U slučaju da SPS odluči da napusti vlast u Novom Sadu, druga vladajuća koalicija ne bi mogla biti formirana bez kupovine odbornika. A verujem da SPS, kao ozbiljna stranka, to neće dozvoliti", rekla je Jerkov. Ona je kazala da ne veruje da će doći do promene vlasti u Novom Sadu jer su Demokratska stranka i LSV u tom gradu dobili ogromnu podršku građana i veliki broj mandata. Ali, kako je rekla, talas promene vlast već je počeo u Pančevu, Zrenjaninu i drugim mestima Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track