VLJORA SE ISPALILA, DOBILA JOŠ JEDAN ŠAMAR U UN: Pala prijava Čitaku protiv Dačića! Oborile je Rusija i Kina
Foto: Printscreen Facebook

dokazao da su dokumenta izdavana i na srpskom i na albanskom

VLJORA SE ISPALILA, DOBILA JOŠ JEDAN ŠAMAR U UN: Pala prijava Čitaku protiv Dačića! Oborile je Rusija i Kina

Politika -

NJUJORK - Prijava koju je predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku podnela protiv šefa srpske diplomatije Ivice Dačića nije dospela na dnevni red Saveta bezbednosti UN jer su se tome usprotivili ambasadori Rusije i Kine.

Čitaku je prošlog meseca podnela prijavu protiv Dačića zbog toga što je javno pokazao njenu krštenicu iz 1990. godine da bi dokazao da su dokumenta Albancima izdavana i na srpskom i na albanskom jeziku, pišu Novosti.

foto: Facebook Printscreen

Predstavnica Prištine je posle toga "savila tabak", a srpskom ministru zamerila je, pored iznošenja privatnih podataka, i navodno agresivan nastup na sednici Saveta bezbednosti.

Tužbu je podržala Velika Britanija, ali su je blokirale Rusija i Kina. Dačić je rekao da je Čitaku podnela tužbu zbog njegove izjave da i ona ima srpsko državljanstvo.

foto: Facebook Printscreen

"Sledeći put ću poneti spisak srpskih državljana zaposlenih u UN, a koji su sa Kosova. Činjenica je da oni imaju državljanstvo naše zemlje, a rade protiv Srbije, što je važno, jer je ipak reč o statusnom pitanju", naveo je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track