VUČIĆ IZ BEČEJA O FILIPU KORAĆU: On truje našu decu po Srbiji! A onda odgovorio i na pitanje o Sergeju Trifunoviću
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

predsednik srbije na otvaranju novog pogona

VUČIĆ IZ BEČEJA O FILIPU KORAĆU: On truje našu decu po Srbiji! A onda odgovorio i na pitanje o Sergeju Trifunoviću

Politika -

BEOGRAD - Ako je VMA potvrdio, onda nemam nikakve sumnje u to ali ne znam koga bi to naročito iznenadilo ili šta je tu novost ili šta je tu čudno i uopšte ne želim o tome da govorim - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Bečeju odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše udes koji je izazvao lider PSG Sergej Trifunović i navode medija da mu je u krvi posle nesreće pronađen narkotik.

Na temu Filipa Koraća, predsednik je rekao kako je moguće da svi znaju u državi ko je najveći distributer narkotika u državi, da znaju ko su ti koji organizuju ubistva, a da nikada nema presude...

- Potrova nam sve škole, svu decu po školama, ne samo u Beogradu nego po Srbiji... A sve fina gospoda - rekao je Vučić dodajući da će istrajavati u svojim pitanjima.

O razgovoru sa Borelom: Nismo imali bog zna šta da kažemo

Vučić je rekao danas da on i visoki predstavnik EU za spoljnu I bezbednosnu politiku Žosep Borel, u današnjem telefonskom razgovoru nisu imali bog zna šta jedan drugom da kažu o dijalogu Beograda I Prištine.

"Rekao sam mu da je Srbija spremna, po ukidanju taksi koje su anticivilizacijska mera, da razgovara sa Prištinom i da smo uvek spremni da govorimo o miru i kompromisu", rekao je Vučić novinarima, upitan o čemu je razgovarao i šta je rekao Borelu vezano za dijalog I situaciju na Kosovu i Metohiji. Rekao je da je sa zvaničnikom EU razgovarao na dve teme - situaciji u regionu I, sa posebnim osvrtom, odnosima Beograda I Prištine. Vučić je potvrdio da očekuje posetu Borela Beogradu krajem meseca.

- Tako ću da ih pitam... Izvin’te, kako je taj fini gospodin Filip Korać, neki kažu šef crnogorske mafije, neki kažu ovakav-onakav, nemam ja ništa protiv odakle je on, ja samo imam protiv toga što on truje našu decu u Srbiji i što ubija ljude po Srbiji... A ja sad znam da sam kriv... Nije on takakv, on je fini gospodin, ja sam u stvari takav... Toga sam se i nagledao i naslušao.... - rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da nije spreman da govori je li kriv tužilac ili sudija, već mu "nije jasno kako ne postoje dokazi poslednjih tri, četiri ili pet godina" za dela koja je počinio Korać. On je rekao i da "javnost zna" da je Korać najveći distributer narkotika i da organizuje ubistva, ali je ocenio kao nejasno da "nikada nema dovoljno dokaza za to".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track