Medveded i Sjedinjene Države čestitale Dačiću

Medveded i Sjedinjene Države čestitale Dačiću

Politika -
SAD ostaju čvrsto posvećene izgradnji snažnog partnerstva sa Vladom Srbije i srpskim narodom, navodi se u saopštenju ambasade SAD. Ruski premijer poželeo Dačiću dobro zdravlje i uspeh

BEOGRAD - Sjedinjene Američke Države čestitaju premijeru Ivici Dačiću i njegovim koalicionim partnerima formiranje nove Vlade Srbije, saopštila je danas ambasada SAD u Beogradu. Radujemo se saradnji sa novom Vladom, u cilju napretka evropskih integracija Srbije i našeg važnog bilateralnog partnerstva u mnogim oblastima, ističe se u saopštenju.

Imajući u vidu hitne poslove koji predstoje, posebno pozivamo novu Vladu da brzo ostvari napredak u regionalnoj saradnji sa svim svojim susedima. U saopštenju se Vlada Srbije poziva i da ispolji snažnu posvećenost vladavini prava i nezavisnim demokratskim institucijama, nastavi dijalog sa Prištinom pod vođstvom EU i u celosti primeni sve do sada postignute sporazume. Sjedinjene Države ostaju čvrsto posvećene izgradnji snažnog partnerstva sa Vladom Srbije i srpskim narodom, navodi se na kraju saopštenja ambasade SAD.

Nešto kasnije i ruski premijer Dmitrij Medvedev češtitao je premijeru Srbije Ivici Dačiću imenovanje na tu funkciju. "Usmereni smo na aktivni zajednički rad sa Vladom Srbije radi daljeg razvoja obostrano korisnog partnerstva i promovisanja velikih ekonomskih i investicionih projekata, što odgovara temeljnim interesima naroda dveju zemalja, doprinosi stabilnosti i bezbednosti u Evropi i na Balkanu", navodi se telegramu Medevedeva.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Medvedev u telegramu navodi da se odnosi između Rusije i Srbije grade na osnovu viševekovne tradicije, prijateljstva i saradnje koji povezuju dve zemlje. "Želim Vam, poštovani gospodine predsedniče Vlade Srbije, dobro zdravlje i uspeh u odgovornom radu", navodi se u telegramu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja