Tadić: Osećam se dobro u opoziciji, od vlade očekujem boljitak

Tadić: Osećam se dobro u opoziciji, od vlade očekujem boljitak

Politika -
Bivši predsednik Srbije poželeo Dačiću svu sreću na teškom i odgovornom mestu i izrazio nadu da će poboljšati komunikaciju sa političkim oponentima

TARA - Bivši predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić izjavio je da očekuje od nove Vlade Srbije da donese boljitak Srbiji i izvrši promene na bolje, uz ocenu da ekspoze novog premijera Ivice Dačića podseća na ekspoze Mirka Cvetkovića, posle rekonstrukcije prošle vlade i da je iz njegovog izlaganja ostalo nejasno kako će vlada rešavati ekonomske probleme.

Tadić je, tokom posete Školi prijateljstva na Tari, rekao da vladajuća koalicija ekonomsku situaciju prikazuje lošijom nego što jeste i naglasio da budžetski deficit iznosi 5,7, a ne sedam odsto. Novom premijeru Tadić je poželeo svu sreću na teškom i odgovornom mestu i izrazio nadu da će Dačić poboljšati komunikaciju sa političkim oponentima. Demokrate će biti konstruktivna opozicija, koja će glasati i inicirati realizaciju evropskih zakona, poručio je Tadić. Na novinarska pitanja o stanju u DS, Tadić je rekao da se nada da neće biti stranačkih podela, kao što se to u prošlosti dešavalo.

Tadić je rekao da je sa zamenikom predsednika DS Draganom Djilasom i dalje u dobrim i prijateljskim odnosima i podsetio da ga je on uveo u DS, predložio ga za predsednika Gradskog odbora i gradonačelnika Beograda. "Sve što radi Dragan Đilas je i moja odgovornost. Od njega očekujem da poštuje stranačku disciplinu i statut stranke. To se odnosi i na Vuka Jeremića. Njihove izjave nisu bile najkorisnije za stranku, ali verujem da će u narednom periodu biti", poručio je Tadić.

On istakao i da se dobro oseća od kada je u opoziciji i da ima mnogo posla koji bi trebalo da obavi u DS. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je sa Tadićem u poseti Školi prijateljstva na Tari, čestitao je građanima Srbije na novoj vladi. "Želim da ova vlada bude uspešna i reši sve nagomilane probleme i Srbiju uputi na put stabilnog političkog i ekonomskog razvoja", rekao je Dodik. On je izneo i uverenje da će nova vlada Srbije sarađivati sa Republikom Srpskom na najbolji mogući način u okviru partnerstva o specijalnim vezama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track