Najnovije vesti

POTPREDSEDNIK VLADE O POZIVU ZUKORLIĆA ZA KOALICIJU: Rasim Ljajić: Pregovaram prvo s naprednjacima
Foto: Beta/ Miloš Miškov, Filip Plavčić

ODGOVOR

POTPREDSEDNIK VLADE O POZIVU ZUKORLIĆA ZA KOALICIJU: Rasim Ljajić: Pregovaram prvo s naprednjacima

Politika
23:05h

Svaka ideja koja doprinosi smanjivanju političkih tenzija u Sandžaku je korisna, kaže za Kurir potpredsednik Vlade i lider SDPS Rasim Ljajić, komentarišući poziv poslanika i predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe i zajedno nastupe na predstojećim izborima.

Zukorlić je predložio i formiranje jedinstvene bošnjačke liste, zajedno sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina.

Ljajić ne isključuje mogućnost razgovora, ali naglašava da je to moguće jedino ako propadnu dogovori o zajedničkom nastupu sa SNS. - Mi smo započeli razgovore sa SNS o zajedničkom nastupu za predstojeće izbore. Dok vodimo pregovore sa sadašnjim partnerima, bilo bi nekorektno da paralelno razgovaramo s bilo kim drugim. Tek ako ti pregovori propadnu, onda će SDPS odlučivati o tome da li će samostalno ili u nekoj koaliciji izaći na izbore - navodi Ljajić.

Zukorlić je u utorak pozvao Ljajića i Ugljanina da ostave po strani sve što se dešavalo protekle tri decenije, okupe se oko istih osnovnih načela vezanih za Sandžak, položaj Bošnjaka i Islamsku zajednicu i zajedno izađu na lokalne i parlamentarne izbore.

Kurir.rs/ B. Bojić  Foto: Beta/ Miloš Miškov, Filip Plavčić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...