SKUP OPOZICIJE U BEOGRADU: Počeli kampanju bojkota, pa palili baklje pred RTS
Foto: Zorana Jevtić

kreću u kampanju

SKUP OPOZICIJE U BEOGRADU: Počeli kampanju bojkota, pa palili baklje pred RTS

Politika -

U beogradskoj Kombank dvorani u toku je prvi zajednički skup opozicionih stranaka koje ne učestvuju na izborima, na kojem će biti usvojena deklaracija i ozvaničen početak kampanje bojkota.

Na skupu u organiziji Saveza za Srbiju obratiće se Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Sergej Trifunović, Janko Veselinović. . .

U Deklaraciji o bojkotu se navodi da će se svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata "lažnih" izbora, kako navode, smatrati aktom rušenja ustavnog poretka, te da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

Potpisnici se obavezuju da će nastaviti borbu za slobodne medije i poštene izbore svim raspoloživim, legalnim sredstvima.

U tom smislu, kažu da će nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj, kao i razgovore sa predstavnicima EU, zemalja izvan Unije i organizacija koje podržavaju demokratske vrednosti.

Građanima obećavaju da će Srbija dobiti slobodne i poštene izbore.

Prisutni nose stranačke i zastave Srbije, a po završetku skupa krenuli su u protestnu šetnju do zgrade RTS, gde su palili baklje, a gde su okupljenima obratio potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević, koji je za javni servis rekao da je "čuvar straha i sigurni krov za sve prljave tajne".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track