PREDSEDNIK NA MINHENSKOJ KONFERENCIJI: Vučić s Makronom, Pompeom, Lavrovom...
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Susreti

PREDSEDNIK NA MINHENSKOJ KONFERENCIJI: Vučić s Makronom, Pompeom, Lavrovom...

Politika -

On će moći iz prve ruke da čuje kakva je trenutna situacija u vezi sa dva trenutno najvažnija pitanja za Srbiju - odnos Beograda i Prištine, ali i pitanja sudbine EU i procesa njenog proširenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako Tanjug saznaje, trebalo bi u petak da se pridruži Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, koja će okupiti evropsku, ali i prekoatlantsku političku elitu.

On će moći iz prve ruke da čuje kakva je trenutna situacija u vezi sa dva trenutno najvažnija pitanja za Srbiju - odnos Beograda i Prištine, ali i pitanja sudbine EU i procesa njenog proširenja.

U Minhenu će, kako najavljuje organizator, biti i predsednik Francuske Emanuel Makron, zatim brojna delegacija SAD, među kojima i državni sekretar Majk Pompeo, ali i predsednica Kongresa Nensi Pelosi, a iz Rusije dolazi Sergej Lavrov.

Vučić u Minhen putuje nakon što je nedavno Evropska komisija predstavila svoju novu metodologiju proširenja EU, ali i pošto je u Prištini, nakon više meseci, formirana vlada na čijem se čelu nalazi Aljbin Kurti.

Predsednika Vučića, inače, u narednih mesec dana očekuje i susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Na sajtu organizatora navedeno je da će u Minhen doputovati i Hašim Tači, predsednik privremene administracije u Prištini.

Kurir.rs/ R. K. Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track