PROZIVKE MEĐU ALBANCIMA ZBOG TAKSA: Ramuš i Rama ušli u rat zbog Kurtija
U klinču... Edi Rama i Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Malton Dibra

totalno Rasulo

PROZIVKE MEĐU ALBANCIMA ZBOG TAKSA: Ramuš i Rama ušli u rat zbog Kurtija

Politika -

Haradinaj prozvao kosovskog premijera, nakon čega je reagovao predsednik albanske vlade. Pljuštale optužbe

Albanski političari zaratili su zbog najave ukidanja taksa na srpsku robu!

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj reagovao je na poruku albanskog premijera Edija Rame da su besramni njegovi napadi na aktuelnog premijera Aljbina Kurtija i poručio da je Ramina reakcija razumljiva jer mu je blokirao plan o podeli Kosova.

- Želim da premijer Aljbin Kurti nastavi svoj put blokiranja puta Edija Rame i drugih radi podele Kosova i osnaživanja Srbije i Rusije u našem regionu, držeći taksu do konačnog ugovora o priznavanju. Drugo je već istorija - istakao je Haradinaj.

foto: EPA / MALTON DIBRA

On je ovih dana takođe rekao da se Kurti predao Srbiji odlukom da suspenduje deo taksa na proizvode iz BiH i centralne Srbije. Reagujući na to, Rama je rekao da Kurti može biti bilo šta, ali nikada sluga Srbije. - Besramno je Ramuš počeo da napada Aljbina Kurtija. Aljbin može biti bilo šta, ali nije sluga Srbije! Voleo bih da niste podlegli napadima zbog smanjenja taksa, koje su uništile međunarodni ugled Kosova i Srbiju prikazali kao žrtvu u ocima sveta - naveo je Rama.

Danas vanredna sednica o taksama

MUSTAFA: PODRŽITE UKIDANJE

Predsednik Demokratskog saveza Isa Mustafa, jedne od dve vladajuće stranke na Kosovu, pozvao je poslanike skupštine da na današnjoj vanrednoj sednici podrže vladu da što pre ukine taksu na srpsku i robu iz BiH. Mustafa navodi da su SAD najmoćniji saveznik Kosova, pa bi njihov zahtev za ukidanje takse trebalo da bude ispoštovan. Ovo je pozdravio specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel, rekavši da bi ukidanje takse bio dobar početak i da nema ekonomskog napretka dok se ne ukine taksa. Za Mustafu je rekao da je hrabar lider.

Kurir.rs/ Foto: EPA/Malton Dibra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track