VUČIĆ U NEDELJU U BERLINU: Važan sastanak s kancelarkom Merkel, dijaloga s Prištinom neće biti dok se takse ne ukinu
Foto: AP

uoči puta u nemačku

VUČIĆ U NEDELJU U BERLINU: Važan sastanak s kancelarkom Merkel, dijaloga s Prištinom neće biti dok se takse ne ukinu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u predstojećem razgovoru s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, gde stiže u nedelju, ponoviti stav da neće biti dijaloga s Prištinom dok ona u potpunosti ne ukine takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

List saznaje i da "za Beograd ne bi bilo sporno da suspenduje akciju "otpriznavanja" tzv. Kosova ukoliko bi u istom trenutku kosovske vlasti uvele moratorijum na zahteve da "Kosovo" bude primljeno u međunarodne organizacije", pišu Večernje novosti.

Predsednik Vučić u posetu Berlinu stiže u nedelju, ali, kako navode "Novosti", još nije poznato kada će se tokom dvodnevne posete sresti s Merkelovom.

"Na susret s Merkelovom, koji je dogovoren prošlog meseca, Vučić će otići u situaciji kada je očigledno da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti za svoju politiku održavanja taksi ima pouzdan oslonac baš u Berlinu, kao i u Parizu. Dok se, na drugoj strani, (Kurti) našao na udaru američke administracije koja zahteva potpuno i bezuslovno ukidanje tarifa i koja je, kako tvrde prištinski mediji, preduzela prve ekonomske "kaznene" korake prema vladi u Prištini", navodi list.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track