KURIR SAZNAJE: Vučić i Merkelova ugovorili konferencijski video-poziv za ponedeljak u podne!
Foto: Filip Plavčić

predsednik ne putuje u berlin

KURIR SAZNAJE: Vučić i Merkelova ugovorili konferencijski video-poziv za ponedeljak u podne!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel dogovoirli su se da umesto sastanka u Berlinu imaju video- konferencijski razgovor koji će se održati u ponedeljak u 12 časova.

Teme njihovog razgovora biće Kosovo i Metohija, ali i evropske integracije, bilateralni odnosi, situacija u regionu ali i korona virus.

Predsednik Vučić je već ranije rekao da će sa kancelarkom razgovarati i o pandemiji korona virusa. Takođe je najavio da će za Srbiju, kao zemlju kandidata, tražiti pomoć od EU za borbu protiv korona virusa.

Naime, Vučić i Merkelova trebalo je da se sastanu u ponedeljak u Berlinu, ali su se zajednički dogovorili da zbog opšte situacije sa korona virusom razgovaraju preko konferencijskog poziva.

Inače, kako saznajemo i luksemburški premijer Gzavije Betel trebalo je u Berlinu da se sastane s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, 3 dana posle predsednika Srbije Aleksandar Vučić, ali i taj sastanak je pomeren.

Portparol kancelarke Zajbert: Merkel i Vučić sastanak video-linkom

Portparol kancelarke Angele Merkel potvrdio je danas u Berlinu da će kancelarka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak održati video-sastanak. Štefen Zajbert je na konferenciji za novinare rekao da su se Merkel i Vučić o tome zajednički dogovorili, objavio je Tanjug. Takav dogovor je postignut i sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom, koji je trebalo da se sastane sa Merkelovom u četvrtak, rekao je Zajbert.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track