VUČIĆ O PRIJATELJSKOM NARODU: Želimo još više turista i direktan let za Kinu
Foto: Printscreen

POSLE SASTANKA SA ČEN BO

VUČIĆ O PRIJATELJSKOM NARODU: Želimo još više turista i direktan let za Kinu

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razmišlja da Er Srbija u narednom periodu, uz podršku Kine, uvede let za tu zemlju, kao i da nam je cilj da, uz dobar program, plan i kampanju u Kini, privučemo još kineskih turista i dostignemo brojku od pet miliona noćenja.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo, sa kojom je, kaže, razgovarao i o dolasku većeg broja kineskih turista u Srbiju.

“Srbija je zbog svog prijateljskog odnosa prema Kini, veoma popularna u toj zemlji i mi razmišljamo da i Er Srbija u narednom periodu, uz podršku Kine, uvede let, da razgovaramo o tome”, rekao je Vučić.

Predsednik je izneo podatak da je 2016. godine, do tog trenutka sa najvećim brojem kineskh turista, zabeleženo gotovo 43.000 noćenja.

“Prošle godine, zabeleženo je 269.000 noćenja, a mi msilimo da možemo da obezbedimo, i uz dobar program, plan i kampanju u Kini, da imamo pet miliona noćenja. Ne možemo odmah, ali smo sigurno da možemo da višestruko uvećamo naše brojeve”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su Kinezi u Srbiji uvek dobrodošli, i da bi to dramatično ojačalo naš hotelijerski, turistički sektor ekonomije.

“Time bismo mnogo toga mogli da uradimo u budućnosti. Time bi Kinezi još bolje upoznali Srbiju i mogli bismo da pravimo saradnju i po drugim pitanjima, u nauci, veštačkoj inteligenciji, robotici…”, rekao je Vučić.

Istakao je da je veoma zadovoljan razvojem odnosa Srbije i Kine.

“Zahvalan sam za naše prijateljstvo. Molim Vas da prenesete srdačne pozdrave predsedniku Kine Si Đinpingu, da ga ovde očekujemo. Hvala za sve”, rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track