MAJA GOJKOVIĆ: Brutalno napadnut Marijan Rističević, gazili su ga, šutirali i tukli
Foto: Kurir

haos ispred skupštine

MAJA GOJKOVIĆ: Brutalno napadnut Marijan Rističević, gazili su ga, šutirali i tukli

Politika -

Predsednica parlamenta Maja Gojković osudila je ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića

U Skupštini Srbije počela je sednica, na čijem su na dnevnom redu izmene zakona o izboru poslanika i o lokalnim izborima, a na početku predsednica parlamenta Maja Gojković ponovo je osudila ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića. Gojković je ocenila je reč o "fašitičkom pokušaju" Dveri i Boška Obradovića i njihovih pristalica u nameri da blokiraju rad skupštine i da legalno i legitimno telo spreče da radi svoj posao.

"Svi koji znaju istoriju sveta, ovakve pojave su se pred parlamentima dešavale samo kada se rađao fašizam u Evropi. Sada moramo svi zajedno da se odupremo ovakvom ponašanju i ovakvoj pojavi koja nikad nije bilo u Srbiji, u našem narodu", rekla je Gojković. Ona je rekla da je Rističevića brutalno napala "horda fašista".

1 / 8 Foto: Printscreen

Gojković je poručila da "fašizma u Srbiji neće biti”. "Fašistima je mesto u određenim ustanovima koje su predviđene za onog ko čini krivična dela, ali skupština će biti kuća demokratije i parlamentarizma", rekla je Gojković. Ona je istakla da očekuje da se o ovome izjasne drzavni organi, ali i pozvala i čelnike EU da osude ovakav događaj i kažu šta imaju o "fašističkom ponašnju i prebijanju poslanika". Nakon toga, pozvala je poslanike da zbog građana ozbiljno pristupe poslu i osude ono što se danas desilo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track