ALEKSANDAR OLENIK (UDS) ZA KURIR: Savez za Srbiju nasiljem prikriva neuspeh!
Foto: Nemanja Nikolić

Intervju

ALEKSANDAR OLENIK (UDS) ZA KURIR: Savez za Srbiju nasiljem prikriva neuspeh!

Politika -

Primena sile i ovaj Obradovićev štrajk imaju za cilj da sakriju da politika Dveri i ostalih desničarskih organizacija nije alternativa vlasti ni po kom osnovu

Jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) i predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Aleksandar Olenik za Kurir kaže da osuđuje upotrebu sile u politici, te da Savez za Srbiju (SZS) sa propalom idejom bojkota ne predstavlja alternativu aktuelnom režimu. Kako kaže, ljudi oko SZS bojkotom i nasiljem žele da prikriju sopstveni neuspeh.

Kako se pripremate za izbore, kako će izgledati kampanja UDS?

- Na prvom mestu su nam bezbednost građana, njihova zdravstvena i ekonomska situacija. Našu kampanju i obraćanje građanima ćemo prilagoditi tome da na prvom mestu bude zdravlje. Dok god postoji epidemiološki problem, neće biti velikih okupljanja i tribina u zatvorenom prostoru. Ići ćemo više i duže po Srbiji i na otvorenom razgovarati u više mesta sa po manje ljudi.

Šta je vaš najveći adut, zašto bi građani trebalo da glasaju za vas?

- Zato što smo jedina alternativa trenutnoj vlasti Aleksandra Vučića. Ostale opozicione stranke, pogotovo ove koje i dalje imaju propalu ideju bojkota kao primarnu, tim bojkotom i nasiljem koje se trenutno dešava u Srbiji pokušavaju da sakriju ono što je vidljivo - da oni nisu alternativa ovoj vlasti. To polako postaje vidljivo. Građani dobijaju sliku o tome ko je stvarna alternativa režimu, a to je UDS.

foto: Nemanja Nikolić

Kako komentarišete previranja u SZS? Neki su za izbore, neki za bojkot. Da li menjanje takvih odluka na dnevnom nivou zbunjuje glasače?

- Meni je to bura u čaši vode sa propalom idejom bojkota, koja se ne smiruje zato što je uticaj tog dela opozicije na građane nesrazmerno mali i nesrazmerno se velika medijska pažnja daje tome.

Kako vidite štrajk glađu Boška Obradovića?

- Ne znam da li je uzimao hranu, neću da komentarišem činjenice koje ne znam. Znam da je Obradović više puta primenio silu u politici, to je prethodilo štrajku glađu kao legitimnom načinu političke borbe. Primena sile i ovaj štrajk imaju za cilj da se sakrije da politika Dveri i ostalih desničarskih organizacija nije alternativa vlasti ni po kom osnovu.

O napadu na Rističevića

Debeli minus Dveri

Desio se i napad na poslanika Marijana Rističevića, da li je takvo ponašanje neprihvatljivo za vas koji predstavljate deo opozicije?

- Video sam kao građanin, advokat i političar da je Obradović je sa svojim pristalicama silom svoga tela pokušao da spreči poslanika Rističevića da uđe u Narodnu skupštinu, to je jedino tačno. Politika ne sme da se vodi tako da se silom sprečava nečije kretanje. To je veliki minus.

Kurir / Kristina Vasković

Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track