SNS: Čanak obmanjuje javnost

SNS: Čanak obmanjuje javnost

Politika -
Za Srpsku naprednu stranku jedino merilo je zakon. Niko neće biti iznad zakona

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da su izjave lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka "o nekakvom progonu političkih neistomišljenika" licemerne i pokušaj da se još jednom obmane strana i domaća javnost.

"Srpska napredna stranka ukazuje da je jedini progon političkih neistomišljenika u ovom veku u Srbiji vršen isključivo pod propalim režimom Nenada Čanka i njegovih saučesnika sa liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", navodi SNS u saopštenju.

Naprednjaci dodaju sa su Čanak "i njegovi saučesnici" zarad sopstvenih i uskostranačkih interesa, izvršili katastrofalnu, partijsku reformu pravosuđa, odgovorni su za sporne privatizacije, procvat korupcije i kriminala u Srbiji, sunovrat životnog standarda stanovnika, "što je sve nanelo ogromnu štetu našoj zemlji, ojadilo građane i privredu i usporilo Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji".

Sada, dodaje se u saopštenju, kada se sprovodi volja građana Srbije, koji su na izborima jasno dali svima do znanja da im je dosta bilo "mahinacija Čanka i njegovih saučesnika iz Demokratske stranke", lider LSV pokušava "još jednom da obmane domaću i međunarodnu javnost".

SNS navodi i da "razume strah" Čanka i njegovih saučesnika zbog promena, koje će ih ostaviti bez brojnih privilegija na koje su navikli, ali koje će od Srbije napokon stvoriti pravnu i pravednu državu.

"Taj strah sigurno proističe i iz toga što Čanak najbolje zna za šta je sve bio odgovoran u prethodnom periodu. Za Srpsku naprednu stranku jedino merilo je zakon. Niko neće biti iznad zakona, za šta nova Vlada ima apsolutnu podršku svih relevantnih međunarodnih političkih faktora", ističe se u saopštenju SNS.

Predsednik LSV uputio je danas pismo stranim ambasadorima u zemlji u kome ih poziva da pomognu da se zaustavi, kako je saopštila njegova stranka, "progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa".

Pismo je, kako je saopšteno, upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda i Evropske Unije ali i Ruske Federacije, SAD, Švajcarske, Japana, NR Kine i Kraljevine Norveške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track