VUČIĆ O PODRŠCI TRAMPA: Ne mislim da je na našoj strani, ali hoće da nas čuje
Foto: Marina Lopičić

nikad ne potecenjuje inicijative Albanaca u SAD

VUČIĆ O PODRŠCI TRAMPA: Ne mislim da je na našoj strani, ali hoće da nas čuje

Politika -

Ne mislim da je predsednik SAD Donald Tramp po pitanju KiM na našoj strani, ali ne mislim da je čovek koji ne želi da čuje našu stranu, što je ogromna promena u odnosu na ono sto smo imali ranije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li je video pismo organizacija Albanaca u SAD Trampu da je njegova administracija na liniji srpske politike prema Kosovu.

Vučić ističe i da nikad ne potecenjuje inicijative Albanaca u SAD.

"Reč je o izuzetno moćnom faktoru, naročito na istočnoj obali, posebno u Njujorku i Vašingtonu", rekao je Vučić i dodao da nas je više i skuplje koštala treća Prizrenska liga, formirana u Njujorku 1946, nego prva i druga, te da moramo da vodimo računa o tome.

"Da li je alabanska emigracija u SAD za nas ozbiljan problem u tom političkom smislu - nema nikakve sumnje, pošto su to veoma bogati i uticajni ljudi koji vode kampanju protiv naše zemlje i bilo kakve ideje koja bi išla ka kompromisu i ka nečemu što bi moglo da znači da i Srbi nešto dobiju, a ne da Albanci dobiju sve, a Srbi da izgube sve", naveo je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja