Najnovije vesti

VUČIĆ O PODRŠCI TRAMPA: Ne mislim da je na našoj strani, ali hoće da nas čuje
Foto: Marina Lopičić

nikad ne potecenjuje inicijative Albanaca u SAD

VUČIĆ O PODRŠCI TRAMPA: Ne mislim da je na našoj strani, ali hoće da nas čuje

Politika

Ne mislim da je predsednik SAD Donald Tramp po pitanju KiM na našoj strani, ali ne mislim da je čovek koji ne želi da čuje našu stranu, što je ogromna promena u odnosu na ono sto smo imali ranije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li je video pismo organizacija Albanaca u SAD Trampu da je njegova administracija na liniji srpske politike prema Kosovu.

Vučić ističe i da nikad ne potecenjuje inicijative Albanaca u SAD.

"Reč je o izuzetno moćnom faktoru, naročito na istočnoj obali, posebno u Njujorku i Vašingtonu", rekao je Vučić i dodao da nas je više i skuplje koštala treća Prizrenska liga, formirana u Njujorku 1946, nego prva i druga, te da moramo da vodimo računa o tome.

"Da li je alabanska emigracija u SAD za nas ozbiljan problem u tom političkom smislu - nema nikakve sumnje, pošto su to veoma bogati i uticajni ljudi koji vode kampanju protiv naše zemlje i bilo kakve ideje koja bi išla ka kompromisu i ka nečemu što bi moglo da znači da i Srbi nešto dobiju, a ne da Albanci dobiju sve, a Srbi da izgube sve", naveo je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...