Najnovije vesti

LJAJIĆ O ODLUCI CRNE GORE: Nadam se da to nije konačno i da će prevladati jezik interesa
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

LJAJIĆ O ODLUCI CRNE GORE: Nadam se da to nije konačno i da će prevladati jezik interesa

Politika

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da se nada da odluka Crne Gore da ne dozvoli ulaz građanima Srbije od 1. juna nije konačna, te da će prevladati jezik interesa jer, kako je objasnio, ako se uđe u spiralu mera i kontramera, svi ćemo imati štetu.

"Nadam se da odluka nije konačna. Ne vidim logiku u toj meri. Ne treba praviti politizaciju i treba se vratiti na teren ekonomije i interesa, i ući u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja", napomenuo je Ljajić.

Kako je kazao, Crna Gora bi trebalo da ima interes za najboljim odnosima sa Srbijom, ako ni zbog čega drugog, onda zbog velikog broja državljana Srbije koji letuju u CG.

"S druge strane, izvozimo preko 750 miliona evra robe u Crnu Goru, naročito tokom letnjih meseci. Želimo najbolje odnose sa svim zemljama, Srbija je na tom planu učinila puno", istakao je ministar.

Povodom putovanja u ostale zemlje i konstatacije da od onih koji žele da putuju i odmor provedu van zemlje, 80 odsto želi u Grčku, Ljajić je kazao kako je to individualna odluka svakog pojedinca, ali je naveo i da veruje da će deo ljudi koji je ranije išao van zemlje odlučiti da barem neki deo odmora ove godine provede u Srbiji.

"Tu je sigurnost kao najvažniji argument, zatim predivne destinacije, kao i odnos cene i kvaliteta koji je odličan. Uz naravno korišćenje i vaučera", naglasio je Ljajić.

Kako je objasnio, ukoliko neki putnik u inostranstvu dobije infekciju korona virusom, a SZO ne proglasi kraj pandemije, putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove lečenja već samo dijagnostifikovanja.

"Ukoliko bude proglašen kraj pandemije, putno osiguranje snosi lečenje u tom slučaju i od korone", zaključio je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...