STIGLI SVI STUDENTI, USLEDIO SRPSKI KONTRAUDAR NA ODLUKU CRNE GORE: Zabranjeno sletanje avionima "Montenegro erlajnsa"!
Foto: vijesti.me/boris pejović

STIGLI SVI STUDENTI, USLEDIO SRPSKI KONTRAUDAR NA ODLUKU CRNE GORE: Zabranjeno sletanje avionima "Montenegro erlajnsa"!

Društvo -

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije, saznaje nezvanično “Blic”. U obrazloženju ove odluke, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

"Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1.

Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji", navodi se obrazloženju.

Kako saznajemo, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion "Montenegro erlajnsa" sa 115 crnogorakih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Kurir.rs/Blic

Foto vijesti.me/boris pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track