Najnovije vesti

IVICA DAČIĆ KATEGORIČAN: Svako ko podržava protest biće smenjen ili isključen iz SPS
Foto: Ana Paunković

DOK JE ON NA ČELU PARTIJE

IVICA DAČIĆ KATEGORIČAN: Svako ko podržava protest biće smenjen ili isključen iz SPS

Politika

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se "(nasiljem) nanosi šteta Srbiji".

Dačić je naveo da će se to primenjivati "bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama". 

"Kao što je poznato, SPS i ja lično smo od prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine. To nema veze sa epidemioloskom situacijom, već je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti... Kao što su napadi na (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i Srpsku naprednu stranku (SNS) deo smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbiju", rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

On je ocenio i da je "sastavni deo te strategije pokušaj odvajanja SPS-a od Vučića i SNS-a".

"Dok sam ja na čelu partije, Socijalistička partija Srbije će biti sa Vučićem u interesu Srbije. Zato su, spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za moje rušenje. Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahteva za moju smenu. Sve je to deo iste kuhinje za destabilizaciju Srbije", ocenio je Dačić. 

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...