Najnovije vesti

ĐILASOV KUM POKUŠAO DA MEŠETARI: Mlađan Đorđević napravio haos u Šapićevom SPAS
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

ĐILASOV KUM POKUŠAO DA MEŠETARI: Mlađan Đorđević napravio haos u Šapićevom SPAS

Politika

Kum Dragana Đilasa uticao na odlazak Vladana Glišića iz saveza

Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa, lidera SSP, i siva eminencija nekadašnjeg Saveza za Srbiju, uticao je na razlaz Aleksandra Šapića, lidera SPAS, i Vladimira Glišića, funkcionera tog bloka, saznaje Kurir.

Sve pod lupom

Prema rečima izvora našeg lista, Glišić se nedavno sastao sa Đorđevićem u jednom lokalu, i to na njegov poziv, što je Šapić saznao. Kod njega se probudila sumnja, naročito imajući u vidu istorijat Đorđevićevog delovanja, da Đilas i njegovi ljudi žele da utiču na dešavanja u SPAS.

- Đorđević je pozvao Glišića da se vide, ali je za taj susret saznao Šapić. Imali su razgovor na tu temu i njihova saradnja se završila razlazom - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Svima je bilo čudno što Glišić odlazi, dugo je uz Šapića i postavljen je na visoko mesto na listi za narodne poslanike, ali onda se pročulo za sastanak sa Đorđevićem. Mlađa Đorđević je Đilasova desna ruka, čovek iz senke, i verovatno je postojala bojazan da bi oni pokušavali da utiču na dešavanja u SPAS.

Novi blok

Glišić će, kako je u ovom trenutku poznato, zadržati svoj poslanički mandat i nastupaće kao samostalni poslanik. Mimo toga, saznaje Kurir, Glišić je u pregovorima sa POKS, na čijem je čelu Žika Gojković, i Zvetnicima da formiraju novi opozicioni blok.

- Taj novi opozicioni savez biće umerena desnica, a stub okupljanja biće POKS i njihova načela - borba za kraljevinu Srbiju i nacionalno pomirenje, uz zaštitu naših nacionalnih interesa. U narednim danima će precizirati njegovo delovanje, ali je sigurno da će svaka stranka i pojedinac imati slobodu - navodi izvor našeg lista.

Šapić ništa nije hteo da komentariše, dok Vladan Glišić nije odgovorio na telefonski poziv.

K. Blagović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...