ĐILASOV KUM POKUŠAO DA MEŠETARI: Mlađan Đorđević napravio haos u Šapićevom SPAS
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

ĐILASOV KUM POKUŠAO DA MEŠETARI: Mlađan Đorđević napravio haos u Šapićevom SPAS

Politika -

Kum Dragana Đilasa uticao na odlazak Vladana Glišića iz saveza

Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa, lidera SSP, i siva eminencija nekadašnjeg Saveza za Srbiju, uticao je na razlaz Aleksandra Šapića, lidera SPAS, i Vladimira Glišića, funkcionera tog bloka, saznaje Kurir.

Sve pod lupom

Prema rečima izvora našeg lista, Glišić se nedavno sastao sa Đorđevićem u jednom lokalu, i to na njegov poziv, što je Šapić saznao. Kod njega se probudila sumnja, naročito imajući u vidu istorijat Đorđevićevog delovanja, da Đilas i njegovi ljudi žele da utiču na dešavanja u SPAS.

- Đorđević je pozvao Glišića da se vide, ali je za taj susret saznao Šapić. Imali su razgovor na tu temu i njihova saradnja se završila razlazom - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Svima je bilo čudno što Glišić odlazi, dugo je uz Šapića i postavljen je na visoko mesto na listi za narodne poslanike, ali onda se pročulo za sastanak sa Đorđevićem. Mlađa Đorđević je Đilasova desna ruka, čovek iz senke, i verovatno je postojala bojazan da bi oni pokušavali da utiču na dešavanja u SPAS.

Novi blok

Glišić će, kako je u ovom trenutku poznato, zadržati svoj poslanički mandat i nastupaće kao samostalni poslanik. Mimo toga, saznaje Kurir, Glišić je u pregovorima sa POKS, na čijem je čelu Žika Gojković, i Zvetnicima da formiraju novi opozicioni blok.

- Taj novi opozicioni savez biće umerena desnica, a stub okupljanja biće POKS i njihova načela - borba za kraljevinu Srbiju i nacionalno pomirenje, uz zaštitu naših nacionalnih interesa. U narednim danima će precizirati njegovo delovanje, ali je sigurno da će svaka stranka i pojedinac imati slobodu - navodi izvor našeg lista.

Šapić ništa nije hteo da komentariše, dok Vladan Glišić nije odgovorio na telefonski poziv.

K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track