POZADINA NAPADA NA TELEKOM Popović Ivković: Đilas od Telekoma izvukao 30 mil, smeta im što više ne mogu da crpe profit
Foto: Printscreen/TV Pink

Oštro

POZADINA NAPADA NA TELEKOM Popović Ivković: Đilas od Telekoma izvukao 30 mil, smeta im što više ne mogu da crpe profit

Politika -

Razlog svakodnevnih napada Marinike Tepić, potpredsednice Đilasove stranke, na Telekom Srbiju leži u tome što šef njene stranke Dragan Đilas više ne može da crpi profit iz te državne kompanije, kaže Biljana Popović-Ivković, članica Predsedništva SNS.

Ona navodi da Tepićeva napada domaći Telekom jer je potrebno uništiti konkurenciju privatnog SBB. Kako je istakla na konferenciji za štampu ispred Skupštine Srbije, u vreme dok je Dragan Đilas bio na vlasti, njegova Dajrekt medija i druga njegova zavisna preduzeća kroz poslovanje sa Telekomom obrnula su oko 30 miliona evra.

- U to vreme Telekom je bio slabašan, a istovremeno Đilasove kompanije su jačale. Cilj je uništiti Telekom, to je suština, uništiti konkurenciju, što čine Dragan Đilas i Dragan Šolak jer je Telekom konkurencija SBB-u, a istovremeno, Telekom Srbija više nije njihova kasica prasica - rekla je Popović Ivković.

U periodu od 2004. do 2007. godine, kako je navela, direktno iz Telekoma Srbija Đilasovim firmama plaćeno je ukupno 4,3 miliona evra, a u periodu od 2007. do 2012. Telekomove kompanije u BiH i Crnoj Gori takođe su platile usluge Đilasovim firmama u iznosu od 8,1 milion evra.

Telekomove kompanije u BiH od 2007. do 2012. godine, kaže Popović Ivković, omogućile su povlašćen zakup medijskog prostora Đilasovim firmama u vrednosti od 17,2 miliona evra, pritom dajući mu popust od 5,2 miliona evra. - Laži i lažne afere koje svakodnevno Marinika Tepić plasira u javnost imaju samo jedan cilj - da prikriju jedno ogromno i nepristojno bogatstvo Dragana Đilasa - istakla je Popović Ivković.

Navodi da se u istoriji parlamentarizma u Srbiji ne pamti da je neko obavljao najviše državne funkcije, a da su istovremeno njegove privatne kompanije poslovale sa državnim preduzecima.

- Dragan Đilas je ušao u politiku sa 70.000 evra, a izašao sa 25 miliona evra prijavljene imovine. To je čovek koji se obogatio obavljajući najviše državne funkcije i ostaće upamćen kao neko ko je uspeo da istovremeno obavlja državne funkcije, a da njegove kompanije ostvare enormno bogatstvo, kao i on sam - navela je Popović Ivković.

Govoreći o Tepićevoj, Popović Ivković kaže da je u martu u Pančevu uhapšen narko diler, inače vrlo blizak prijatelj Marinike Tepić, kome je, kako tvrdi Popović Ivković, Tepić iz budžeta, mimo procedura, davala novac za njegovu teretanu, a za uzvrat je tražila od njega usluge da iseljava novinare i druge ljude koji joj nisu po meri.

- Tepić je za račun Đilasa lagala da Vojska u Moroviću uzgaja marihuanu, a ispostavilo se da se uzgajaju koke nosilje i to već 40 godina, a zbog nje je reagovala i zvanična Moskva i demantovalo je njihovo Ministarstvo spoljnih poslova - podsetila je Popović Ivković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track