VLADIKA JOANIKIJE ZA KURIR: Najvažnije je da je pao režim koji je doneo diskriminatorni Zakon protiv Crkve
Foto: EPA/Boris Pejović

poruka Episkopa budimljansko-nikšićkog

VLADIKA JOANIKIJE ZA KURIR: Najvažnije je da je pao režim koji je doneo diskriminatorni Zakon protiv Crkve

Politika -

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kaže za Kurir da je od ključne važnosti to što je u Crnoj Gori konačno pobeđen režim koji se najviše zalagao za donošenje spornog Zakona o slobodi veroispovesti protiv kog se digla čitava država i brojni vernici.

- Ne bih želeo sada da dajem izjave koje se tiču politike. Najvažnije je da je pao režim koji je doneo diskriminatorni Zakon protiv Srpske pravoslavne crkve. Sada je na političarima pobednicima da rade u skladu sa voljom naroda, koji im je dao poverenje - kaže episkop Joanikije.

Na pitanje da li je realno očekivati od nove vlasti da promeni sporne delove ovog zakona, on odgovara:

- Nova vlast ima sva ovlašćenja da ovaj zakon povuče i da pristupi izradi novog, koji bi svakoj veri u Crnoj Gori obezbedio potpunu slobodu delovanja, ravnopravnost i svima jednaka prava - rekao je vladika Joanikije.

foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

Podsetimo, episkom budimljansko-nikšićki je na dan glasanja istakao da je dužnost crkvene službe da izvrši građansko pravo i glasa na slobodno, po savesti, po svom uverenju i ubeđenju.

- Svaki slobodni glas je toliko dragocen kao zraci ovog jutarnjeg sunca koji daju život, radost i slobodu. Nadam se da će biti bolje već od sutra za sve građane, Crnu Goru i Ceo naš narod - kazao je vladika Joanikije nakon glasanja u nedelju.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track