PATRIJARH IRINEJ: Na izborima u Crnoj Gori volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca
Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

susretu sa liderima Koalicije Za budućnost Crne Gore

PATRIJARH IRINEJ: Na izborima u Crnoj Gori volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca

Politika -

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej rekao je da je na izborima u Crnoj Gori volja naroda "trijumfovala nad samovoljom pojedinca" i izrazio zadovoljstvo što su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

On je to rekao u susretu sa liderima Koalicije ''Za budućnost Crne Gore" Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem kojima je čestitao na uspehu.

Takođe je izrazio nadu da će u najskorijem vremenu "bezakoni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je bio uperen protiv Srpske pravoslavne crkve biti stavljen van snage'', navodi se u saopštenju koje je danas objavljeno na sajtu SPC.

Kako se dodaje, Mandić i Knežević, koje je patrijarh primio 10. septembra u Patrijaršiji, zahvalili su na njegovom velikom zalaganju za jedinstvo SPC i naročito istakli patrijarhovu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda ma gde da živi.

Obojica sagovornika su izrazila zadovoljstvo činjenicom da će do kraja oktobra 2020. godine biti završeni radovi na izgradnji hrama Svetog Save, čime će srpski narod dati nemerljiv doprinos pravoslavnoj duhovnosti i kulturi čitavog čovečanstva, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track