DEBATA U DOMU OMLADINE. Svet nakon krize - Srbija između dva politička pola!
Foto: Kurir

važnost investicija zapadnih zemalja u našu zemlju

DEBATA U DOMU OMLADINE. Svet nakon krize - Srbija između dva politička pola!

Politika -

U organizaciji Centra za istraživanje religije i politike i Doma omladine, večeras je održana debata na temu: ,,Svet nakon krize- Srbija između dva politička pola ". Govornici su izneli svoje stavove vezano za uticaj velikih sila na našu državu i region u celosti., pri čemu je Vladimir Kršljanin naglasio prijateljski odnos Srbije sa Kinom i Rusijom. Ilija Životić, narodni poslanik i stručnjak za bezbednost, naglasio važnost investicija zapadnih zemalja u našu zemlju, kao i podatak da mladi u 80 odsto slučajeva odlaze u iste te zapadne zemlje da studiraju.

Ilija Životić
Ilija Životić foto: Kurir

Govornici su bili: Kristina Just predstavnik Ambasade Republike Mađarske u Srbiji koja je naglasila da Srbiju vidi kao članicu EU u najkraćem roku, Vladimir Kršljanin diplomata, koji je izneo optimističke projekcije kada je u pitanju politička situacija Srbije.

foto: Kurir

Ratomir Antonović, predavač na fakultetu bezbednosti Univerziteta Konstantin Veliki, je istakao ekonomsku perspektivu Vašingtonskog sporazuma koju on nosi sa sobom.

foto: Kurir
foto: Kurir

Narodni poslanik Ilija Životić je istakao važnost sastanaka našeg i američkog predsednika, koja je po njemu plod rasta uvažavanja naše države i uspeh srpske diplomatije i naglasio kao će to pozitivno uticati na razvoj situacije u celom regionu jer će se sprovođenjem sporazuma značajno poboljšati ekonomski aspekti bezbedonosti.

Profesor Antonović je izneo optimističke projekcije o svom viđenju Srbije za 5 godina od danas.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track