POTVRĐENA PRVOSTEPENA PRESUDA: Zbog brutalnih pretnji smrću narodnom poslaniku Đukanoviću osuđen na osam meseci zatvora
Foto: Ana Paunković

priznao krivicu

POTVRĐENA PRVOSTEPENA PRESUDA: Zbog brutalnih pretnji smrću narodnom poslaniku Đukanoviću osuđen na osam meseci zatvora

Politika -

Zbog pretnji koje je uputio narodnom poslaniku Vladimiru Đukanoviću u novembru 2019. godine putem Tvitera Radivoje Gojković pravosnažno je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci sa rokom provere od četiri godine.

Ovom presudom Apelacionog suda u Beogradu Gojkoviću je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je osuđen zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. On je osuđen jer je 14. novembra 2019. godine ugrozio sigurnost narodnog poslanika u vezi sa poslovima koje obavlja u Narodnoj skupštini pretnjama upućenim preko društvene mreže Tviter.

Gojković je, kako se navodi u presudi, na Tviteru postavio fotografiju Đukanovića, koja je nastala prilikom emitovanja emisije na televiziji "Kopernikus" u kojoj je poslanik iznosio političke stavove, pa je iznad fotografije napisao i javno objavio tekst koji glasi:

- Šta biste Vi sa njim, verovatno bi ga ubili?, A ne, odveo bi ga u planinu, pa komad po komad...

Prema mišljenju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajucih okolnosti za Gojkovića cenio njegovo delimično priznanje krivičnog dela, izraženo kajanje i izvinjenje Đukanoviću, zatim spremnost da mu se lično izvini, ali i njegove porodične prilike.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track