RISTER O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Makron lično veoma zainteresovan, pridaje mu veliku važnost
Foto: Printscreen

Francuski ministar za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju

RISTER O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Makron lično veoma zainteresovan, pridaje mu veliku važnost

Politika -

Francuski ministar za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Frank Rister izjavio je danas da je predsednik Francuske Emanuel Makron veoma zainteresovan za dijalog između Beograd i Prištine.

Odgovarajući na pitanja novinara da li možemo očekivati dalji angažman Francuske po pitanju dijaloga ili se možda povukla, Rister je istakao da francuski predsednik podržava dijalog i dodao da je to pitanje kojem Makron pridaje veliku važnost i za koje je lično veoma zainteresovan.

Pored toga, dodaje ministar, Makron je pozdravio i angažovanje Srbije da se uključu u novu metodologiju rada za pristup EU i naglasio da Srbija ima punu podršku Francuske na evropskom putu.

Predsednik Srbije osvrnuo se na ovo pitanje, upućeno francuskom ministru, i naglasio da sa francuskim predsednikom vodi česte razgovore oko Kosova, kao i da Makron sa premijerom privremenih institucija u Prištini Avdulahom Hotijem, takođe, razgovara na tu temu.

"Makron prati svaki detalj razgovora oko dijaloga i svega onoga što se u Briselu dešava. Francuska je veoma uključena u odnose između Beograda i Prištine", podvukao je Vučić.

On je podsetio da je Makron organizovao Parisku, konferenciju koja je bila posvećena dijalogu između Beograda i Prištine, a kojoj je prisustvovala i nemačka kancelarka Angela Merkel.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track