DOBRUSUSEDSKI ODNOSI OSNOVA ZA ČLANSTVO U EU: Brisel se oglasio nakon sramnog proterivanja srpskog ambasadora iz Crne Gore
Foto: Shutterstock

Evropska komisija

DOBRUSUSEDSKI ODNOSI OSNOVA ZA ČLANSTVO U EU: Brisel se oglasio nakon sramnog proterivanja srpskog ambasadora iz Crne Gore

Politika -

Evropska komisija naglasila je danas povodom međusobnog proterivanja ambasadora Srbije i Crne Gore da su dobrosusedski odnosi osnova za napredak zemalja na putu ka članstvu u EU.

- Poštovanje dobrosusedskih odnosa je kamen temeljac za proces pridruživanja i stabilizacije. I Srbija i Crna Gora dobro napreduju na putu evrointegracija - poručili su iz Komisije.

Zemlje članice EU na sastanku ambasadora sutra bi trebalo da se dogovore oko godišnjih zaključaka o zemljama iz procesa proširenja koji će biti usvojeni na Savetu ministara opštih poslova 8. decembra.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, podsetimo, juče je proglasilo srpskog ambasadora Vladimira Božovića za personu non grata zbog njegovih izjava o Podgoričkoj skupštini, a nekoliko sati kasnije Srbija je odgovorila istom merom proterivanjem ambasadora Tarzana Miloševića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track