Najnovije vesti

TAČIJEV ADVOKAT DIGAO PRIŠTINU NA NOGE, KUPUJE "PRAVDU" ZA TAČIJA Dajem 10.000 evra nagrade prvom ko mi LIČNO DONESE OVAJ IZVEŠTAJ
Foto: Facebook Printscreen

digao prašinu

TAČIJEV ADVOKAT DIGAO PRIŠTINU NA NOGE, KUPUJE "PRAVDU" ZA TAČIJA Dajem 10.000 evra nagrade prvom ko mi LIČNO DONESE OVAJ IZVEŠTAJ

Politika

Ne dajem mu puno novca osim 10 hiljada evra. Ali ne poštom, već lično, rekao je Gaši

PRIŠTINA - Advokat Tom Gaši izjavio je da je bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i druge u zatvor poslao izveštaj bivšeg tužioca na Kosovu Klinta Viliamsona i ponudio nagradu od 10.000 evra za svakog poslanika koji mu donese izveštaj.

On je optužio poslanike u kosovskoj skupštini da nikada nisu pročitali izveštaj Klinta Vilijamsona, prenosi portal Reporteri.

"Izveštaj koji je Hašima Tačija i ostale poslao u zatvor nije izveštaj Dika Martija, to je izveštaj Klinta Vilijamsona, koji naši poslanici nikada nisu pročitali. Onaj koji ga je pročitao i koji ga ima, neka ga donese sutra do mene u moju kancelariju u centru Prištine. Ne dajem mu puno novca osim 10 hiljada evra. Ali ne poštom, već lično, rekao je Gaši.

Vilijamson bio je glavni tužilac Specijalnog tima Evropske unije za zločine na Kosovu od 1999. godine, formiranog nakon izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je vođe tzv. OVK doveo u vezu sa teškim zločinima i trgovinom organima.

Pre šest godina, Vilijamson je tvrdio da nije našao dokaze za pokretanje optužnice za trgovinu organima, ali i da su pribavljeni dokazi dovoljni za pokretanje optužnica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...