ZBOG OBELODANJIVANJA POVERLJIVIH DOKUMENATA: Potvrđena optužnica protiv Gucatija i Haradinaja
Foto: AP/Visar Kryeziu

HAŠKI PRITVORENICI

ZBOG OBELODANJIVANJA POVERLJIVIH DOKUMENATA: Potvrđena optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Politika -

Optužnica protiv šefova Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja zbog obelodanjivanja poverljivih dokumenata iz Specijalizovanog tužilaštva Kosova, među kojima su i imena potencijalnih svedoka, potvrđena je odlukom sudije za prethodni postupak.

Ovo je, kako prenosi prištinska Koha, naveo advokat Tome Gaši na svom Fejsbuk profilu, a sud se ovim povodom još nije oglasio.

Gaši je napisao da se Gucati i Haradinaj terete u četiri tačke optužnice zbog ometanja pravde i njihovim radnjama između 7. i 25. septembra ove godine.

Haradinaju i Gucatiju, koji su u pritvoru u Hagu, danas je predata optužnica koju je potvrdio sudija i oni očekuju se da će se pojaviti pred sudijom na sledećim ročištima, dodao je Gaši.

Optužnica je podneta sudiji za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu 30. oktobra na potvrđivanje i to kao striktno poverljiva.

Ovo je treća po redu optužnica za koju se zna da je potvrđena pred Specijalizovanim većima, poznatijim kao Sud za zločine OVK.

Gucati i Haradinaj su u pritvoru u Hagu zbog opasnosti da bi mogao da pobegne, da bi morao da ometa predstojece krivicne postupke koji ce se voditi pred Specijalizvanim vecima protiv pripadnika OVK, kao i da ce nastaviti da ponavlja krivicna dela za koja se vec sumnjici.

Obojica su uhapšena zbog zastrašivanja svedoka u postupcima koji ce biti vodeni pred tim sudom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track