DRSKA PROVOKACIJA ENVERA HODŽAJA: Kad je DPK bila na vlasti, na sever Kosova smo slali policiju i uhapsili Marka Đurića
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

reagovanje

DRSKA PROVOKACIJA ENVERA HODŽAJA: Kad je DPK bila na vlasti, na sever Kosova smo slali policiju i uhapsili Marka Đurića

Politika -

Povodom incidenta koji su izazvali čelnici liste Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, juče u Severnoj Mitrovici, na svoj način se oglasio kandidat DPK za premijera Enver Hodžaj, koji je rekao da Kurti i Osmani ne zaslužuju glas građana Kosova, prenosi RTK.

"Gde ste mislili da jedan premijer koji je to bio 50 dana, koji ima slogan sve i pravo, može da ide pravo na sever zemlje. Oni ne zaslužuju ničiji glas", poručio je Hodžaj.

Vršilac dužnosti predsednika DPK objasnio je i zašto misli tako i naveo primere kako se ta stranka odnosila prema severu Kosova kad je bila na vlasti.

Aljbin Kurti, Vljosa Osmani
foto: Kurir

"Znate li zašto? 2011. godine kada je život dao policajac Enver Zumberi, poslali smo policiju na sever, jer je premijer bio Hašim Tači. 2012. godine smo onemogućili Nikolicu da poseti sever Kosova, a 2017. zaustavili smo voz, koji je iz Srbije trebalo da uđe na Kosovo i Kosovska obaveštajna služba je imala svoje ljude u vozu u Srbiji. Znali smo gde je voz, ko je u njemu i zaustavili smo ga pre ulaska na Kosovo. Takođe smo 2018. rekli Marku Đuriću da ne ulazi bez dozvole. Nije tražio dozvolu, uhapsili smo ga i vukli po Prištini. Naš predsednik je 2019. zbog ćejfa posetio Gazivode i vozio se čamcem", istakao je Hodžaj.

Hodžaj je kritikovao i "one koji imaju slogan 'Guxo' (Hrabro), a ne smeju da se suoce sa 15. dece na severu".

Inace, reagovala je i DPK, istakavsi da su Kurti i Osmani obrukali Kosovo.

"Oni su se sramno povukli pred grupom huligana na severu", istice se u reakciji DPK.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track