Dačiću, držimo ti fige da se vratiš živ!

Kupite, bre, novi avion

Dačiću, držimo ti fige da se vratiš živ!

Politika -
Iako su četiri srpska zvaničnika jedva izbegla smrt u dotrajalom „falkonu“, još neizvesno da li će se kupiti nova letelica

Ne propustite...

Dačić izbegao smrt!

BEOGRAD - Ljudi, neko će da pogine, ali stvarno!Samo dan nakon što je Kurir ekskluzivno objavio da je premijer Ivica Dačić jedva izvukao živu glavu kad se Vladin avion „falkon“ pokvario na putu za London, iz Nemanjine 11 stiže poruka će novi kabinet ozbiljno razmisliti o kupovini novog aviona. Naime, u razgovoru za Kurir ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da je vreme da se prestane s populizmom i da se ozbiljno razmisli o kupovini novog aviona, dok neko nije stradao.- Krajnje je vreme da se prekine s demagogijom i nabavi adekvatan nov avion za potrebe Vlade i predsednika države. Rešavanje ovog problema predstavlja i odraz ozbiljnosti naše države. Neozbiljno je da na tako banalan način sama država potencijalno ugrožava bezbednost svog predsednika ili premijera - kaže Dinkić i dodaje da će o ovome razgovarati s premijerom.Ovo nije prvi put da se razmatra kupovina novog aviona za potrebe Vlade. I 2011. bio je predviđen rashod za „falkon 900“, koji košta oko 37 miliona dolara.- U budžetu za 2011. postojala je stavka za kupovinu aviona, jer je pomenuti „falkon“ star. Ali tada za to nije bilo para - kaže šef Vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.Dramu u ovom avionu iz bivše vlade preživeli su svojevremeno premijer Mirko Cvetković i ministri Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac i Ivica Dačić.Premijer Dačić je juče potvrdio pisanje Kurira.- Bilo je problema jer smo morali da se vratimo i opet sletimo u Beograd. Ne znam šta je bilo, ali kasnije smo nastavili put istim avionom. Kupovina novog? To ne bi naišlo na dobre reakcije građana, ali država treba da odluči šta želi s tim, da li želi da ima pravi avion, jer je ovaj stariji od 30 godina - rekao je Dačić.

♦ Rasim Ljajić: Nije bezbedno, ali...

- Da je star, star je, i pitanje je koliko je bezbedno voziti se njim. Ipak, smatram da u ovom trenutku Vlada ima mnogo preče izdatke.

♦ Suzana Grubješić: Mesto mu je u hangaru

- Kad se povede razgovor o kupovini, odmah krenu komentari tipa „narod nema leba da jede, a oni bi da kupuju avion“! Tako se godinama odustaje od kupovine, a o bezbednosti se govori kad se desi kvar.

♦ Zorana Milanović: Nije me strah „falkona“

- O sigurnosti se mora voditi računa, ali bez obzira, ne mislim o strahu... Ne bi me bilo strah da letim tim avionom.

K. BLAGOVIĆ - S. MALIŠIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track