Najnovije vesti

ANA BRNABIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE: Imamo nove informacije, IZNENADIĆETE SE!
Foto: Printscreen

ISTRAGA NAPREDUJE

ANA BRNABIĆ O SLUČAJU VELJE NEVOLJE: Imamo nove informacije, IZNENADIĆETE SE!

Politika

Premijerka Ana Brnabić prenela je danas da u slučaju kriminalne grupe čiji je vođa Veljko Belivuk, postoje novi dokazi, da se istraga nastavlja i najavila da se mogu očekivati iznenađenja u budućnosti.

Brnabić je, upitana da li raspolaže novim informacijama, da li su prikupljeni novi dokazi, odgovorila potvrdno, ali i dodala da o njima ne može da govori u ovom trenutku.

"Istraga se nastavlja, možete očekivati iznenađenja u budućnosti", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj pres konferenciji.

Na konstataciju da je istraga protiv te mafijaške organizacije počela nakon što je predsednik Aleksandar Vučić na kolegijumu BIA rekao da se pohapse svi koji misle da imaju pravo da ubijaju i pitanje da li je to javno priznanje da bezbednosni organi ne rade po zakonu, već čekaju politički nalog, Brnabić je kazala da je očigledno da je u celom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju.

"Imamo rat protiv mafije, koja je imala nekog u državnim strukturama u MUP-u i možda drugim bezbednosnim strukturama. Nema šta bolje nego da dođe predsednik i kaže - 'ljudi, da se razumemo, ko ne radi svoj posao biće oštro sankcionisan. Ne može mafija biti jača od države'. Od tada počinje istraga protiv svih ljudi bez obzira gde rade, na kojoj su funkciji i da li pripadaju nekoj stranci", objasnila je ona.

Naglasila je da je, kada su postojala prva saznanja, predsednik objavio sveopšti rat protiv mafije i dobio aplauz od strane BIA, koji su spremno prihvatili tu borbu.

"Videli smo nakon nekoliko meseci obaveštajnog rada rezultat do kojeg se došlo da je pao klan koji je jači, ozbiljniji i opasniji, od tada Zemunskog klana", tvrdi Brnabić.

Kazala je i da je ponosna da nije, kao ranije, došlo do akcije kada je neko sa vrha države ubijen, već da se preventivno delovalo.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...