BRZA REAKCIJA TUŽILAŠTVA: Vlasnik i menadžer "Gradske kafane" priznali krivicu za kršenje mera tokom epidemije!
Foto: Damir Dervišagić

treće osnovno tužilaštvo

BRZA REAKCIJA TUŽILAŠTVA: Vlasnik i menadžer "Gradske kafane" priznali krivicu za kršenje mera tokom epidemije!

Društvo -

Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenih, vlasnika i menadžera objekta "Gradska kafana" M. M. (36) i V.D. (32), zbog postojanja osnova sumnje da su izvrsili krivična dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme trajanja epidemije zaključilo je sporazume o priznanju krivičnih dela, na osnovu kojih su osuđeni na uslovne kazne od godinu dana zatvora, koje neće biti izvršene ukoliko ne učine novo krivično delo u roku od tri godine.

Podsetimo, osumnjičeni su uhapšeni u velikoj akciji Trećeg osnovnog tužilaštva, policijske stanice Novi Beograd i Komunilane milicije u nedelju. U istom objektu, tada su privedei i gosti R. J. (30), R. N. (30) i P. N. (24), zbog sumnje da su kao gosti "Gradske kafane" gađali časašma i flašama policajce koji su došli na intervenciju.

Komunalna policija, Komunalna milicija
foto: Damir Dervišagić

- Nakon saslušanja osumnjičene R.J., kao i osumnjičenih R.N., P.N., koji su kao gosti tog objekta gadjali cašama i flašama policiju, Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu zaključilo je sporazume o priznanju krivičnih dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, te su od strane suda u donetim presudama izrečene uslovne osude kojom su utvrđene kazne zatvora u trajanju od šest meseci i određeno da se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u vremenu proveravanja od dve godine ne učine novo krivično delo - potvrđeno je za Kurir iz Trećeg osnovnog tužilaštva.

- Tužilaštvo smatra da će izrečene krivične sankcije dovoljno uticati na učinioce i ostale građane da ne vrše krivična dela, imajući u vidu donete odluke nadležnih organa tokom trajanja epidemije - rekla je za Kurir Maja Delić, portparol tužilaštva.

(Kurir.rs/J. S. /foto Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track