Najnovije vesti

AKO PRIŠTINA PREKRŠI SPORAZUM, BEOGRAD KREĆE U OFANZIVU: 5 zemalja spremno da povuče odluku o priznanju lažne države Kosovo!
Foto: Dado Đilas

SRBIJA IMA ČVRSTE GARANCIJE

AKO PRIŠTINA PREKRŠI SPORAZUM, BEOGRAD KREĆE U OFANZIVU: 5 zemalja spremno da povuče odluku o priznanju lažne države Kosovo!

Politika

BEOGRAD - Srbija ima čvrste garancije pet zemalja da su spremne da povuku odluku o priznavanju lažne države Kosovo.

Ukoliko Priština bude prekršila sporazum po kome treba da se uzdržava od kandidature za prijem u međunarodne organizacije, Beograd će od tih država zatražiti da otpriznavanje aktiviraju, saznaju Novosti u Vladi Srbije.

Beograd i Priština obavezali su se Vašingtonskim dokumentom iz septembra 2020. godine da pristaju na jednogodišnji moratorijum na kampanju za povlačenje priznanja, odnosno na podnošenje zahteva za prijem u neku od međunarodnih organizacija.

Nedavno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao da Albanci hoće da učlane Kosovo u Konferenciju međunarodnih sudova što je, kako je rekao, nepoštovanje Vašingtonskog sporazuma.

Odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnsoti Kosova do sada je povuklo 18 zemalja, a lobiranje u tom pravcu Srbija je stavila "na led" posle dogovora u Beloj kući.

(Kurir.rs/Tanjug/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track