PALMA O ZAKONU O POREKLU IMOVINE: Prvo da se provere političari, evo ja se prvi prijavljujem!
Foto: Palma Plus/D.M

skupština srbije

PALMA O ZAKONU O POREKLU IMOVINE: Prvo da se provere političari, evo ja se prvi prijavljujem!

Politika -

Jedinstvena Srbija podržava Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu i njegove izmene i dopune. Moj predlog je da taj zakon prvo krene od političara i ja se prvi prijavljujem da me provere i siguran sam da se i Vi gospodine ministre Mali slažete. Da pokažemo građanima da taj zakon nije pravljen za neke druge, nego za sve građane Srbije podjednako, a da prvo krene od političara. I to podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svako od političara koji ima automobil od 40 000 evra, a nema preduzeće ili kompaniju, da mu se ispita poreklo imovine. Evo ja se sad prijavljujem i Vi gospodine ministre vidim da se slažete“, rekao je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u Skupštini Srbije prilikom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine.

„Takođe predlažem i da se izmeni zakon kojim se kažnjavanju vlasnici privatnih radnji zbog neizdavanja fiskalnih računa, a to se posebno odnosi na ugostiteljske radnje i one koji imaju brzu hranu. Predlažem da se umesto zatvaranja radnji na 15 dana uvedu veće novčane kazne i ako treba za dva, tri ili četiri puta da finansijske kazne budu veće za neizdavanje fiskalnog računa, samo da se radnje ne zatvaraju, jer to je onda pogubno i po tog privatnika i po radnike i po državu. Taj zakon nije ova vlast donela nego neki pre „visoki šusteri za niske štikle“. I kada je reč o borbi protiv korupcije, laž je da je korupcija u zdravstvu i prosveti. Lekari, medicinske sestre, učitelji, nastavnici i profesori nisu korumpirani. Ajmo da u tom poslu hvatamo velike ribe, a ne beovice (vrsta sitne ribe kako ih u cetralnoj Srbiji zovu). Jer velika riba guta malu ribu“, kazao je Marković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track