Zakon o javnim nabavkama u septembru u Skupštini Srbije
Foto: Tanjug

Skupština Srbije

Zakon o javnim nabavkama u septembru u Skupštini Srbije

Politika -
cilj usvajanja tog zakona da se ostvare uštede koje bi, kako se Procenjuje, na godišnjem nivou mogle da iznose između 500 miliona i milijardu evra, ali i da se na taj način pokaže, što je, kako je rekao, možda i značajnije, da Srbija neće tolerisati postojanje sistemske korupcije, rekao ej Stefanović

BEOGRAD - Predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović naglasio je danas da je cilj parlamentarne većine da se odlučno bori protiv korupcije i kriminala, i najavio da će se već u septembru pred poslanicima naći predlog zakona o javnim nabavkama. Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je cilj usvajanja tog zakona da se ostvare uštede koje bi, kako se procenjuje, na godišnjem nivou mogle da iznose između 500 miliona i milijardu evra, ali i da se na taj način pokaže, što je, kako je rekao, možda i značajnije, da Srbija neće tolerisati postojanje sistemske korupcije. Prema njegovim rečima, poslednje akcije državnih organa pokazuju da država na najozbiljniji način pokušava da razmotri ta pitanja.

"Što se tiče parlamenta, svakako da nameravam da sa svim nosiocima javnih ovlašćenja koji žele da se uključe u ovu borbu razgovaram, i sa da zajedno dođemo do kvalitetnih zakonskih i drugih rešenja, koja idlučno idu ka borbi protiv korupcije i kriminala", rekao je Stefanović odgovarajući na novinarska pitanja o ulozi parlamenta u borbi protiv korupcije. U tom smislu, Stefanović je rekao da je spreman da razgovara i sa članovima Saveta za borbu protiv korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track