VUČIĆ: Đilas ima račune, a nadležni će reći ima li krivična dela
Foto: Tanjug Printscreen, Printscreen Tanjug

predsednik u beški

VUČIĆ: Đilas ima račune, a nadležni će reći ima li krivična dela

Politika -

Kada je reč o Đilasu, Vučić kaže da je on kada je bio na vlasti ukrao mnogo para i da to piše u APR na osnovu podataka koje je sam Đilas prijavljivao o prihodima od skoro 700 miliona evra

BEŠKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on jedino može da kaže da Dragan Đilas ima račune u inostranstvu i da je ukrao mnogo para dok je bio na vlasti, a da će nadležni organi utvrditi da li u vezi sa tim računma ima krivičnog dela, to jest da li je Đilas utajio porez na kapitalnu dobit, dividendu i prenos apsolutnih prava.

To je posao nadležnih organa, istakao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje N1 zašto su on i njegovi saradnici i mediji u slučaju svakodnevnih optužbi na račun Dragana Djilasa preuzeli ulogu državnog tužioca i da li je u redu presuđivati u javnosti a da nema presude niti optužnice.

"U načinu na koji ste postavili pitanje vidi se sve licemerje medija Djilasa i Ssolaka odnosno medija i politike koju vode. Nisam tužilac, ali imam svoj mozak. Ali, ste vi dali sebi za pravo da budete tužioci i branici i da imate pravo na sve, jer ja sam navodno bio ubica i Olivera Ivanovića, danas sam i Cvijana... Lupetaju svašta moji politički protivnici", naveo je predsednik u odgovoru.

Vučić je rekao da već dve godine isti mediji koji mu sada postavljaju ta pitanja sude njemu, optužuju ga i imaju unapred izrečnu presudu, i po pitanju Jovanjice iako se, kako je ponovio, ni u jednom dokumentu ne spominje ime Vučha i bilo koga iz njegove porodice.

Kada je reč o Đilasu, Vučić kaže da je on kada je bio na vlasti ukrao mnogo para i da to piše u APR-u na osnovu podataka koje je sam Đilas prijavljivao o prihodima od skoro 700 miliona evra.

"Zamislite da ja prijavim tolike prihode i onda kažete da drugi presuđuju. Imam pametnija posla i čime drugim da se bavim", naglasio je Vučić. Kaže da su pojedini mediji čak angažovali kriminalce i ubice kako bi im oni nešto rekli o kompromitujeće o njemu da bi mogli unapred da donesu presudu.

"I još da nam držite moralne pridike ko kome presuđuje. To je najgore licemerje i dvolično ponašanje. Pođite prvo od sebe i onih koje podržavate", poručio je Vučić.

Dodao je i da su njegovi politički protivnici i tajkuni tražili da se javno objave prisluškivani razgovori i naglasio da u tom slučaju to više ne bi ličilo na državu već na "papazjaniju dvojice tajkuna".

Na pitanje novinara da prkomentariše Đilasovu izjavu da "godinama pokušavaju da naprave lopova od njega" i da ga ne bi čudilo da ga privedu, Vučić je odgovorio: "Već je počeo da plače i da kuka nad svojom sudbinom, zove po ambasdama, svuda... 'zamislite oni mi kažu da sam ukrao, a ja samo 700 miliona eva imam...' Pustite me tih priča. O tome odlučuju nadležni organi i neću dalje o tome da pričam".

Na pitanje da li je upoznat sa time da su građani Golubinaca zbog gradnje brze pruge odsečeni od Stare Pazove i da moraju da idu preko Inđije, Vučić je rekao da je tim ljudima zbog gradilišta put duži oko pet kilometara, ali da je to sada neophodno zbog radova, kao i da će stanovnici Golubinaca imati velike koristi kada ta pruga bude napravljena.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track