Najnovije vesti

PROKLETSVO PORODICE MILOŠEVIĆ: Slobin život obeležile su MNOGE PORODIČNE TRAGEDIJE! FOTO
Foto: Profimedia

zla kob

PROKLETSVO PORODICE MILOŠEVIĆ: Slobin život obeležile su MNOGE PORODIČNE TRAGEDIJE! FOTO

Politika
19:15h

Život Slobodana Miloševića bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i tragedije koje su obeležile period njegovog života pre uspona na vlast.

Slobodanu Miloševiću, naime ubila se skoro cela porodica – otac Svetozar, majka Stanislava, ujak Milisav i tetka Darinka. Zla sudbina njegove familije počela je još 1962. godine, kada mu se ubio otac Svetozar.

Naime, Slobodan Milošević se rodio u Požarevcu kao drugi sin Svetozara i Stanislave Milošević, rođene Koljensić. Svetozar, rođen u selu Uvac kod Lijeve Rijeke, posle završetka Teološkog fakulteta bio je profesor ruskog i srpskog jezika.

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Jedan od razloga što se razveo od supruge Stanislave bio je i taj što je prezirao komuniste, dok je Miloševićeva majka poticala iz komunističke porodice.

Zla kob Mire Marković

I Mirjana Marković vuče porodično prokletstvo. Ona je doživela istu sudbinu, i to istog dana kada i njena majka Vera Miletić (ratno ime Mira, prim. aut.). I za jednu i za drugu zla kob je bio – 5. oktobar. Tragičan kraj Vere Miletić počeo je 5. oktobra 1943, kada su je policajci uhapsili u stanu u Lastinoj ulici broj 9 na Voždovcu. Na isti dan 5. oktobra 2000, dakle 57 godina kasnije, srušena je vlast bračnog para Milošević.

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Odmah nakon završetka Drugog svetskog rata Svetozar je napustio porodicu i vratio se u rodno selo Uvac. Sinovi su ga posećivali, češće Bora nego Slobodan. On se 1962. ubio pištoljem, navodno zbog toga što je jedan njegov učenik kojem je dao slabu ocenu počinio samoubistvo. Slobodan nije prisustvovao sahrani oca, jer je bio na ekskurziji u Rusiji.

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Slobodanu i Bori je Stanislava bila i otac i majka sve dok se nije obesila 1974. Ubio se još jedan član njegove najbliže porodice, njegov ujak, general Milisav Koljensić, i to samo dan nakon samoubistva oca.

I Svetozarova sestra Darinka, Slobodanova tetka, završila je tragično – nađena je mrtva u kadi nakon što joj je muž poginuo, a deca pomrla.la kob Miloševićevih nastavila se, donekle, i kasnije. Braća Slobodan i Borislav, koji je dugo godina bio diplomata u Moskvi, i nisu bili previše bliski.

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Zanimljivo je da se Slobodan, iako su mu otac i majka bili Crnogorci, uvek deklarisao kao Srbin, dok se brat Bora izjašnjavao kao Crnogorac.Tako su i sahranjeni – Slobodan u Požarevcu, a Bora u Crnoj Gori, u selu Uvac kraj oca Svetozara.

 Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...